Nieuws

Ik heb nog een analoge meter, is een thuisbatterij slim?

08-08-2022 • Algemeen

Zolang je nog een analoge meter hebt, draait je meter voor-en achteruit. Je gebruikt het net dus als een batterij. Wil dit dan zeggen dat de groepsaankoop thuisbatterij niets voor jou is? Nee, dat zeker niet :-). We leggen je graag uit waarom  deze groepsaankoop ook voor jou interessant is!

Het btw-tarief op zonnepanelen werd verlaagd. Dit is wat je moet weten.

De Vlaamse Overheid besliste in maart 2022 dat de btw op de aankoop van zonnepanelen 6% moet zijn voor iedereen, ongeacht hoe oud je woning is. Deze beslissing verscheen in een koninklijk besluit. Zo stimuleert de Vlaamse Overheid de investering in zonnepanelen en het opwekken van je eigen groene stroom.  Tijdelijke aanpassing De aanpassing van […]

Zijn zonnepanelen écht milieuvriendelijk?

Zonnepanelen wekken groene stroom op. Maar het kost ook energie om ze te maken. Zijn zonnepanelen wel echt zo milieuvriendelijk? Expert Tom zet de feiten op een rijtje, van productie tot recyclage.

KBC bundelt krachten met iChoosr voor groene-energieleningen voor zonnepanelen
30-06-2021 • Algemeen

KBC en iChoosr bundelen hun krachten waardoor je nu een groene-energielening kan afsluiten voor het plaatsen van zonnepanelen via de groepsaankoop van iChoosr.

8 op 10 kiest voor een thuisbatterij bij groepsaankoop zonnepanelen
28-06-2021 • Algemeen

Zonnepanelen plaatsen is nog steeds een goede investering. Bij de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen kiest 8 op 10 inschrijvers al voor een thuisbatterij!

1