Aanmelden zonnepanelen en thuisbatterij

 

Goed nieuws! Jouw installatie is goedgekeurd. Je hebt jouw keuringsverslag ontvangen en je installatie is betaald. Het enige dat je nu nog moet doen is zonnepanelen installatie aanmelden en je premie aanvragen bij Fluvius, je netbeheerder. Eerste stap is de installatie aanmelden bij Fluvius. Hier leggen we je uit hoe je dit doet.

Belangrijk om weten: deze handleiding stellen we op om je te begeleiden bij het aanmelden van je installatie. De website zelf wordt volledig door Fluvius beheerd. Vragen over de website stel je dan ook best meteen aan Fluvius zelf.

 

Voorbereiding

Voor je begint aan het aanmelden van je zonnepanelen installatie, is het handig om ervoor te zorgen dat je onderstaand lijstje bij de hand hebt. Je kiest zelf of je alle gegevens digitaal of geprint erbij neemt.

 • Het goedgekeurde keuringsverslag (AREI). Deze ontvang je van de installateur. Verschillende gegevens die je moet invullen bij de aanmelding, staan hierop vermeld.
 • EAN-code van je elektriciteitsmeter. Je kan deze terugvinden op elke factuur van je energieleverancier. De code begint altijd met 541 en is 18 cijfers lang.
 • Ééndraadschema, dit ontvang je van de installateur.
 • Gelijkvormigheidsattest van je omvormer, deze ontvang je van de installateur.

Heb je deze documenten nog niet ontvangen? Dat kan! Je krijgt de documenten pas nadat je factuur betaald is. Bij twijfel, contacteer je best jouw installateur.

STAP 1 : aanmelden bij Fluvius

 1. Klik op deze link en meld je aan op mijnFluvius, dit kan via Itsme of een kaartlezer.
  Op mijnFluvius kan je kiezen voor ‘Groene stroom’.

Aanmelden zonnepanelen en thuisbatterij mijn fluvius groene stroom

2. Vul het e-mailadres in waarop je de informatie wilt krijgen.
3. Vul je EAN-Code in. Deze code begint met 541 en bestaat uit 18 cijfers.
4. Selecteer het type groenestroominstallatie: zonne-energie en dan zonnepanelen

Aanmelden zonnepanelen en thuisbatterij groenestroominstallatie

STAP 2 : details van de keuring

 1. Vul de gevraagde gegevens in:
 • Wanneer is jouw installatie in dienst genomen? Dit is de datum op jouw keuringsverslag.
 • Details van de keuring – terug te vinden op je keuringsverslag.
 • Btw-nummer van de keuringsinstantie – tip, dit vind je van elke keuringsinstantie makkelijk via google.

STAP 3 : details van de omvormer

 1. Vul de gegevens van de omvormer in. Deze zaken vind je ook terug op je keuringsverslag. 
 • Vermogen omvormer – Dit is vermeld als Max. output, Max. AC vermogen, Pac Max… Het maximaal vermogen wordt vaak vermeld in Watt en zal je dan nog moeten omrekenen naar kVa oftewel kW (dit is hetzelfde). Je kan dit delen door 1 000. Een voorbeeld: als je een omvormer hebt van 4 600 W, dan is deze omvormer 4,6 kVa.
 • Je kan aanvinken dat alle omvormers een CE-markering hebben.
 • Bij de optie ‘Energie uit hernieuwbare bronnen’ kan je zelf ja/nee kiezen 

STAP 4 : koos je voor een thuisbatterij?

 1. In deze stap kan je aangeven of je al dan niet koos voor een thuisbatterij bij je installatie
 2. Koos je voor een thuisbatterij – vul dan onderstaande technische gegevens in. Deze gegevens vind je ook terug op je keuringsverslag.
 3. Via de groepsaankoop zonnepanelen & thuisbatterij werken wij standaard met een hybride omvormer. Op de laatste vraag kan je dus antwoorden dat er geen aparte omvormers zijn voor de batterij. Deed je mee aan de groepsaankoop thuisbatterij, dan kreeg je waarschijnlijk een extra omvormer en moet je ‘Ja‘ antwoorden op deze vraag. Je meldt dan je thuisbatterij apart aan.

STAP 5 : Bijlagen uploaden

 1. Op de volgende pagina zal je 3 bijlagen moeten opladen. Deze bijlagen krijg je van je installateur opgestuurd. Laadt deze bijlagen op en klik op ‘verder’.
  – Keuringsverslag
  – Ééndraadschema
  Gelijkvormigheidsattest van je omvormer

Bijlagen toevoegen

2. Als laatste stap dien je nu enkel nog de voorwaarden goed te keuren en te klikken op ‘Bevestigen en verzenden’. Als je hierop klikt, is je inschrijving volledig in orde. Je ontvangt hiervoor een bevestigingsmail van Fluvius. Heb je verder vragen over de aanmelding? Bespreek deze dan met Fluvius. 

STAP 6 : Wat moet jij nu nog doen?

Nadat de aanmelding van je zonnepanelen in orde is, krijg je van Fluvius een G-nummer. Het is met dit nummer dat jij verder kan met het aanvragen van je premie. Je premie aanvragen kan hier. De installateur bezorgt je na installatie en betaling van de factuur ook hiervoor een handleiding!
Heb je graag wat tips voor het onderhoud van je zonnepanelen. Deze kan je hier lezen.

     

Lees ook deze berichten:

Zijn de leveranciers van groepsaankopen betrouwbaar? 
17-11-2022 • Categorie: Energie

Wil je weten hoe we de installateurs en leveranciers van onze groepsaankopen selectereren op betrouwbaarheid? Lees snel verder!

Veranderen van energiecontract bij verhuis: hoe werkt dat?
17-11-2022 • Categorie: Energie

Ook als je binnenkort verhuist, is deelnemen aan de groepsaankoop energie een goed idee. Deze praktische tips zorgen voor een vlotte overstap.

Cijfers over groene energie in Vlaanderen: zijn we op de vooravond van een revolutie?
17-11-2022 • Categorie: Duurzaamheid

De groene stroomproductie in ons land groeit jaar na jaar. We loodsen je doorheen impressionante cijfers over groene energie. Op welke manier draag jij jouw steentje al bij?