Bijkomende opties bij je autoverzekering

 

Als je je auto wil verzekeren, dan ben je verplicht te kiezen voor een BA, een mini omnium of een full omnium. Naast die basisverzekeringen kan je ook kiezen voor bijkomende opties waarmee je nog beter verzekerd bent. Wij leggen je uit welke bijkomende opties op je autoverzekering er zoal zijn.

 

Rechtsbijstand

Als je een ongeval hebt, kan er discussie zijn over wie daar nu precies aansprakelijk voor is. Ben je verzekerd voor rechtsbijstand, dan kan je rekenen op juridische ondersteuning bij dergelijke conflicten. Er wordt altijd eerst naar een minnelijke schikking gezocht. Is dat geen mogelijkheid, dan wordt er een advocaat ingeschakeld. Je verzekeraar neemt de kosten voor die advocaat voor zijn rekening, net als de kosten voor eventuele experten die aangesteld worden of de gerechtskosten die je moet betalen in het geval je het geschil verliest.

 

Bestuurdersverzekering

Met een bestuurdersverzekering dek je je in tegen de financiële gevolgen van verwondingen die je zelf oploopt bij een ongeval dat je hebt veroorzaakt. Je bent ook verzekerd voor kosten op de langere termijn, zoals mogelijk inkomstenverlies of (langdurige) arbeidsongeschiktheid.

 

Pechbijstand

Als je hulp wil van een professionele hersteller wanneer je pech hebt met je wagen of een mechanisch defect hebt, dan kies je best voor Pechbijstand als bijkomende optie. Je sluit dan een zogenaamde “bijstandsverzekering” af. Je verzekering voorziet dat een reparateur ter plaatse komt of dat je auto weggesleept kan worden. Afhankelijk van de verzekering die je afsluit, wordt er ook een vervangwagen voorzien.

 

Welke opties heb jij nodig?

De optie rechtsbijstand is eigenlijk geen optie, maar eerder een must. Voor het regelen van schadegevallen in het buitenland of voor schadegevallen waarbij instanties zoals De Lijn bij betrokken zijn, neemt de rechtsbijstandsverzekeraar het over van de BA-verzekeraar. Je kan kiezen om een rechtsbijstand afzonderlijk af te sluiten die dan meer dan alleen geschillen rond je auto(verzekering) dekt.

Het advies in de keuze voor een bestuurdersverzekering is minder eenduidig. Dit hangt veel af van de persoonlijke situatie van de bestuurder van de wagen; een bestuurdersverzekering wordt namelijk minder relevant wanneer je over een hospitalisatieverzekering beschikt.

Mensen met een oudere wagen kiezen en die veel kilometers afleggen kiezen doorgaans voor de optie pechbijstand.

Schrijf je je in voor de groepsaankoop autoverzekeringen van iChoosr en Hopala? Dan houden we rekening met jouw persoonlijke situatie en geven we je persoonlijk advies over welke bijkomende opties voor jou interessant zijn. Je kiest zelf welke bijkomende dekkingen erbij neemt en welke niet.

Lees ook : Waarom autoverzekeringen vergelijken?

 

Ben je op zoek naar een voordelige autoverzekering? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in voor de groepsaankoop autoverzekering van iChoosr en Hopala. Je krijgt persoonlijk advies en een voordelig aanbod voor de verzekering die het beste bij jou past. 

 

Hopala werkt samen met volgende verzekeraars om jou te voorzien van de allerbeste
verzekeringen: Aedes, Allianz, Arag, Axa, Baloise, D.A.S., Euromex, Europ Assistance,
Optimco, Piette & Partners, Touring, VAB.

Lees ook deze berichten:

Wat is de energietransitie?
05-05-2021 • Categorie: Energie

De meestgestelde vragen over de groepsaankoop thuisbatterij
05-05-2021 • Categorie: Acties

Twijfel jij nog over de aankoop van een thuisbatterij? Bekijk hier de meest gestelde vragen die aan bod komen tijdens het webinar over de groepsaankoop. Zo kan jij een goed geïnformeerde beslissing nemen.