Start groepsaankoop energie voor de inwoners van de provincie Antwerpen

(Aandacht aan besteed in o.a. De StandaardHet Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws. Herbekijk ook het interview op  ATV-nieuws )

De voorbije negen jaar organiseerde iChoosr in samenwerking met de Provincie Antwerpen groepsaankoop energie. In december 2018 besloot het nieuwe provinciebestuur niet langer groepsaankopen te organiseren. Maar wij gaan verder.

Groepsaankoop energie van iChoosr, onafhankelijk expert in groepsaankopen

iChoosr zal ook dit jaar burgers blijven helpen om op een eenvoudige en transparante manier te kiezen voor een voordelig en groen energiecontract via de groepsaankoop energie.

Dat groepsaankopen mensen in beweging zetten, is duidelijk.

  • Bij de vorige groepsaankoop schreven meer dan 125 000 burgers zich in
  • Meer dan 72 000 van hen gingen in op hun persoonlijk voorstel en zij stapten over van energieleverancier
  • In de tevredenheidsenquête gaven deelnemers gemiddeld een score van 8 op 10
  • 97% gaf aan dat zij bij een volgende groepsaankoop opnieuw wensen deel te nemen

Krachten bundelen

In het rapport over groepsaankopen van Vlaams energieregulator VREG (december 2018) staat dat groepsaankopen energie in Vlaanderen al jaren zijn ingeburgerd :

“Door de krachten te bundelen en in groep over te stappen, kunnen consumenten betere prijzen afdwingen van de energieleveranciers. Groepsaankopen bereiken een groot publiek en dragen zo bij aan de sensibilisering van afnemers in de complexe energiemarkt.”

Vlaams energieregulator VREG – 21 december 2018

Open voor iedereen

De groepsaankoop energie staat open voor consumenten met een leveringsadres (elektriciteit en/of gas) in Vlaanderen, inclusief kmo’s en verenigingen.

We willen de deelnemers die vorig jaar hun persoonlijk voorstel hebben aanvaard, de kans bieden om dure verlengingsprijzen te vermijden nadat het huidige groepsaankoopcontract ten einde loopt. Maar ook consumenten die eerder nog niet van energiecontract veranderden, kunnen gratis en vrijblijvend inschrijven.

En dat zijn er nog heel wat. 38% van de Vlamingen is nog nooit geswitcht voor elektriciteit. Voor gas is dit zelfs 44%.

“De kans dat passieve afnemers op eigen initiatief een prijssimulatie zullen uitvoeren op een prijsvergelijkingswebsite en vervolgens actie zullen ondernemen om te switchen is namelijk kleiner. Dankzij de gemakkelijke en laagdrempelige deelname aan een groepsaankoop energie, kunnen ze hopelijk op termijn toch geactiveerd worden.”

Vlaams energieregulator VREG – 21 december 2018

Werkwijze groepsaankoop energie

De groepsaankoop energie zal op identiek dezelfde wijze verlopen als de groepsaankopen van de voorgaande jaren. Als deelnemer aan onze groepsaankoop energie hou jij de touwtjes volledig handen. Niets gebeurt zonder jouw toestemming. What you see is what you get.

Burgers zonder internet(ervaring) kunnen zich inschrijven via een gratis telefoonnummer (0800 26 659) of via een papieren inschrijvingsformulier.

  • We blijven zorgen voor een transparant en voordelig energiecontract.

Zo mogen deelnemende leveranciers geen bijkomende voorwaarden opleggen zoals een verplichting tot domiciliëring of elektronische facturatie.

  • Een besparing start steeds vanaf de eerste dag van het nieuwe energiecontract.

Een consument zal bij een overstap via onze groepsaankoop energie geen jaar moeten wachten op een beloofde korting en kan op ieder moment overstappen zonder daarbij zijn voordeel kwijt te spelen.

Lees ook: Deze garanties biedt de groepsaankoop energie.

Meer informatie of inschrijven?

Neem een kijkje op www.ichoosr.be/energie.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankoop energie voor de inwoners van de provincie Antwerpen

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
08-07-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
08-07-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
08-07-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.