Bang om te veel te betalen aan energie? Lees deze praktische tips

Bang om te veel te betalen aan energie?

Lees deze praktische tips:

We kunnen er niet omheen: de energieprijzen maken soms bokkesprongen. 

Krijg jij het ook al benauwd? Je bent niet alleen. Met deze tips zorg je ervoor dat je niet teveel moet betalen voor je energie.

 

Tip 1: verbruik minder energie

We beginnen met een open deur: hoe minder energie je verbruikt, hoe minder je betaalt. Er zijn heel wat kleine dingen die je kan doen om je energieverbruik te verlagen. Lees deze tips om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden. 

 

Tip 2: pas op met de verlenging van je huidige contract

Loopt je energiecontract binnenkort af? Let dan goed op dat je je contract niet zomaar laat verlengen. Elk energiecontract is geldig voor een bepaalde periode. Na afloop wordt je contract door je leverancier verlengd. Als je contract binnenkort verlengd wordt, loont het de moeite om op zoek te gaan naar een voordeliger alternatief. 

Lees ook: pas op voor verlengingstarieven.

 

Tip 3: een verbrekingsvergoeding betalen? Nee, bedankt!

Overweeg je om over te stappen naar een nieuw energiecontract? Kijk dan na of je huidige ‘vaste vergoeding’ (ook wel abonnementskost genoemd) pro rata wordt aangerekend. Zo betaal je enkel voor de maanden dat je effectief klant bent geweest bij je huidige leverancier. Dit is 1 van de garanties van de groepsaankoop energie. 

 

Tip 4: nieuwe gewoontes, bewuste keuzes

Toen je je goede voornemens voor dit jaar maakte, stond “Ik kijk jaarlijks mijn energiecontract na” waarschijnlijk niet op je lijstje. Maar in deze tijden loont het de moeite!

Welk type energiecontract sluit je best af? Doe deze test.

 

Tip 5: laat een expert het werk voor jou doen

Geen zin om kleine lettertjes uit te pluizen? Je bent niet alleen! Zoek daarom een expert die dat werkje voor jou doet. Zoals iChoosr, bijvoorbeeld. 

Via de groepsaankoop krijg je een persoonlijk voorstel met een vergelijking met het actueel marktaanbod van de grootste leveranciers. Zo zie je meteen of het voorstel van de groepsaankoop voor jouw situatie interessant is. 

 

Tip 6: de groepsaankoop energie eens proberen?

Inschrijven voor de groepsaankoop energie is helemaal gratis en vrijblijvend. 

Volgens een rapport van de Vlaamse energieregulator VREG zijn de aangeboden prijzen bij groepsaankopen gemiddeld gezien interessant. De groepsaankooptarieven behoren telkens tot de laagste in de markt (Bron: De Tijd).

Is de groepsaankoop energie interessant voor jou? Dat beslis je zelf. Ben je al jaren niet veranderd van energiecontract? Dan is de kans groot dat je kan besparen. En ook als je recent nog bent veranderd van energieleverancier, loont het de moeite om na te kijken of je kan besparen. 

 

Kan je ontsnappen aan de hoge energieprijzen?

Waarom de energieprijzen in bepaalde periodes omhoog gaan? Dat is het gevolg van een complex spel van vraag en aanbod. Lees er hier meer over. Als consument kan je wel de schade beperken, door actie te ondernemen. Blijf dus niet bij de pakken zitten!

 

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste energienieuws? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.

 

Begin met besparen op je energiekosten! Schrijf je hier vrijblijvend in voor de groepsaankoop energie. Denk je al een tijdje aan zonnepanelen? Doe de daktest en ontvang vrijblijvend een aanbod op maat. Ook als je al zonnepanelen hebt, kan je je installatie uitbreiden via onze groepsaankoop thuisbatterij.

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
20-01-2022 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
20-01-2022 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
20-01-2022 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.