iChoosr
MENUMENU
We kunnen er niet omheen: de energiemarkt is momenteel oververhit. De energieprijzen swingen de pan uit en de regering zoekt manieren om de stijgende energieprijzen beheersbaar te houden.
Krijg jij het ook al benauwd? Je bent niet alleen. Met deze tips zorg je ervoor dat je teveel moet betalen voor je energie.
We beginnen met een open deur: hoe minder energie je verbruikt, hoe minder je betaalt. Er zijn heel wat kleine dingen die je kan doen om je energieverbruik te verlagen. Lees deze tips om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden.
Heb je nog een contract met vaste prijzen? Dan is de kans groot dat je meer voordelige prijzen betaalt dan de prijzen die nu op de markt aangeboden worden.
Loopt je energiecontract binnenkort af? Let dan goed op dat je je contract niet zomaar laat verlengen. Elk energiecontract is geldig voor een bepaalde periode. Na afloop wordt je contract door je leverancier verlengd. Als je contract binnenkort verlengd wordt, loont het de moeite om op zoek te gaan naar een voordeliger alternatief.
Lees ook: pas op voor verlengingstarieven.
Overweeg je om over te stappen naar een nieuw energiecontract? Kijk dan na of je huidige ‘vaste vergoeding’ (ook wel abonnementskost genoemd) pro rata wordt aangerekend. Zo betaal je enkel voor de maanden dat je effectief klant bent geweest bij je huidige leverancier. Dit is 1 van de 14 garanties van de groepsaankoop energie.
Toen je je goede voornemens voor dit jaar maakte, stond “Ik kijk jaarlijks mijn energiecontract na” waarschijnlijk niet op je lijstje. Maar in deze tijden loont het de moeite!
Welke type energiecontract sluit je best af? Doe deze test. Een contract met vaste prijzen wordt momenteel door slechts 1 leverancier aangeboden. De prijs die je betaalt staat vast voor een periode van 1 jaar. De prijs is duurder dan het voordeligste contract met variabele prijzen. Doordat de vaste vergoeding bij deze leverancier per gestart leveringsjaar wordt aangerekend, word je financieel benadeelt als je tijdens de looptijd van je energiecontract van energieleverancier zou wisselen. Kies je voor een variabel tarief, dan raden we je aan je energiecontract meerdere keren per jaar te bekijken.
Geen zin om kleine lettertjes uit te pluizen? Je bent niet alleen! Zoek daarom een expert die dat werkje voor jou doet. Zoals iChoosr, bijvoorbeeld.
Via de groepsaankoop krijg je een persoonlijk voorstel met een vergelijking met het actueel marktaanbod van de grootste leveranciers. Zo zie je meteen of het voorstel van de groepsaankoop voor jouw situatie interessant is.
Inschrijven voor de groepsaankoop energie is helemaal gratis en vrijblijvend.
Volgens een rapport van de Vlaamse energieregulator VREG zijn de aangeboden prijzen bij groepsaankopen gemiddeld gezien interessant. De groepsaankooptarieven behoren telkens tot de laagste in de markt (Bron: De Tijd).
Is de groepsaankoop energie interessant voor jou? Dat beslis je zelf. Ben je al jaren niet veranderd van energiecontract? Dan is de kans groot dat je kan besparen. En ook als je recent nog bent veranderd van energieleverancier, loont het de moeite om na te kijken of je kan besparen.
Hoge energieprijzen zijn vandaag jammer genoeg de realiteit. Iedere Belg zal meer moeten betalen aan energie. Waarom de energieprijzen omhoog gaan? Dat is het gevolg van een complex spel van vraag en aanbod. Lees er hier meer over. Als consument kan je wel de schade beperken, door nu actie te ondernemen. Blijf dus niet bij de pakken zitten!
Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste energienieuws? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.
Begin met besparen op je energiekosten! Schrijf je hier vrijblijvend in voor de groepsaankoop energie. Denk je al een tijdje aan zonnepanelen? Doe de daktest en ontvang vrijblijvend een aanbod op maat. Ook als je al zonnepanelen hebt, kan je je installatie uitbreiden via onze groepsaankoop thuisbatterij.
Energietransitie. Hoewel het groots klinkt, is het heel simpel: de stap zetten naar een leven zonder schadelijke effecten op het klimaat.
De Vlaamse regering geeft een subsidie aan mensen die asbest in hun dak laten saneren en er zonnepanelen op plaatsen. Meer weten? Lees hier.