Het voorstel van de groepsaankoop energie vergelijken? Dat is al gebeurd!

Je wilt het voorstel van de groepsaankoop energie vergelijken met andere aanbiedingen van energieleveranciers? Schrijf je dan zelf even in. Je ontvangt een persoonlijk voorstel met jouw besparing ten opzichte van het actueel marktaanbod* van de energieleveranciers.

 

Voorstel groepsaankoop vergelijken met energietarieven actueel marktaanbod

Bij de inschrijving voor de groepsaankoop vragen we je om een aantal gegevens door te geven, zoals je energieverbruik, metertype en woonplaats. Op basis daarvan bezorgen we je een persoonlijk voorstel voor jouw situatie.

In dat voorstel staan er twee bedragen: het aanbod van de groepsaankoop, en het actueel marktaanbod*.  Zo ontdek je in één oogopslag hoeveel je bespaart wanneer je ingaat op het voorstel van de groepsaankoop.

Tip

Geef bij inschrijving je exacte energieverbruik door, zoals je dat terugvindt op de jaarlijkse afrekening van je energieleverancier. Zo krijg je een voorstel voor jouw verbruik.

Lees ook: Energieverbruik en energiekosten in Vlaanderen: ben jij gemiddeld?

 

Jouw persoonlijk voorstel vergelijken met de prijzen op de energiemarkt

In je persoonlijk voorstel vergelijken we voor jou het aanbod van de groepsaankoop met het actueel marktaanbod.  Hoe doen we dat?

  • We kijken naar het gemiddelde van de getoonde prijzen op de V-test van de verschillende energieleveranciers op het moment van de veiling, voor een energiecontract met dezelfde voorwaarden als het groepsaankoopcontract. Deze prijzen voor nieuwe variabele contracten zijn de prijzen die bij het begin van de maand op de V-test vermeld werden.
  • In het actueel marktaanbod worden eenmalige kortingen niet opgenomen. Via de groepsaankoop werken we met voordelige levertarieven in combinatie met een lage vaste vergoeding, zonder addertjes onder het gras.
  • De jaarkosten die op je persoonlijk voorstel ziet, worden berekend met de VREG-methodologie.

Energietarieven en contractvoorwaarden vergelijken

Er bestaan heel wat manieren om energieprijzen te vergelijken. Lijkt een andere aanbieding interessanter? Vergelijk dan zeker ook de contractvoorwaarden. Want daar zit vaak het verschil.  Wanneer krijg je een eventuele korting? Op welke manier wordt de abonnementskost aangerekend? Wordt de vaste vergoeding of abonnementskost volledig aangerekend voor de eerste 6 maanden van je contract of enkel voor de maanden dat je klant blijft?

Zelf geen kennis, tijd of goesting om hiermee bezig te zijn? Reken dan op ons. iChoosr garandeert je met de groepsaankoop een eerlijk energiecontract zonder verrassingen. We bieden je een 1-jarig contract aan voor 100% groene stroom tegen vaste of variabele levertarieven. En het vergelijkingswerk? Dat gebeurt voor jou.

Lees ook: Deze 14 garanties biedt de groepsaankoop energie

 

Belangrijk: wat gebeurt er op het einde van de looptijd van je energiecontract?

Hou er rekening mee dat je energiecontract een bepaalde looptijd heeft. Na afloop wordt je contract door je energieleverancier verlengd. Dat gebeurt aan nieuwe (mogelijk duurdere) prijzen. Het is dus belangrijk om steeds vóór het einde van je huidige energiecontract op zoek te gaan naar een nieuw voordelig contract. Door te vergelijken met het actueel marktaanbod krijg je een beeld van de prijzen die vandaag worden aangeboden. Via de groepsaankoop bieden we je een energiecontract aan dat voordeliger is dan het actueel marktaanbod.

Als je wil weten hoeveel je kan besparen door deel te nemen aan de groepsaankoop, vergelijk dan het voorgestelde tarief met de verlengingstarieven van je huidige energiecontract of met een nieuw energiecontract aan de huidige marktprijzen.

 

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankoop energie

 

[*] Het ‘Actueel marktaanbod’ is samengesteld a.d.h.v. het gemiddelde van de getoonde prijzen van de verschillende leveranciers. D​​e getoonde prijzen van de verschillende leveranciers zijn prijzen voor hetzelfde type contract als het aanbod via de lopende groepsaankoop: een 1-jarig contract met vaste of variabele prijzen voor 100% groene stroom en/of gas waarbij je de vrije keuze hebt hoe je je facturen ontvangt (e-mail/post) en betaalt (overschrijving/domiciliëring) en hoe je contact opneemt met de klantendienst (e-mail/telefonisch). Deze prijzen voor nieuwe variabele contracten zijn de prijzen die bij het begin van de maand op de V-test vermeld werden. Eenmalige kortingen zijn niet opgenomen in het actueel marktaanbod. De jaarkosten van je persoonlijk voorstel werden berekend met de VREG-methodologie.

 

Is het voorstel van de groepsaankoop financieel interessant voor jou?

Dat weet je pas als je deelneemt! Schrijf je in voor de groepsaankoop energie en ontvang zonder enige verplichting je een persoonlijk voorstel op basis van jouw verbruik.

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
25-05-2023 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
25-05-2023 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
25-05-2023 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.