Overstappen naar een kleine of onbekende energieleverancier

Overstappen naar een onbekende leverancier kan best spannend zijn, maar is vaak wel de moeite. Lees snel verder om te ontdekken waarom.

Energieleveranciers als ENGIE of Luminus zijn gevestigde namen die we al lang kennen op de Vlaamse energiemarkt. Naast zulke grote bedrijven zijn er ook een aantal kleinere en minder bekende energieleveranciers actief. Je hebt je misschien ook al afgevraagd of overstappen naar een kleinere of onbekende leverancier interessant kan zijn. In deze blog lichten we toe waarom dat een prima idee is.

Vrijmaking van de energiemarkt

In 2003 is de Vlaamse energiemarkt vrijgemaakt. Die vrijmaking betekende dat jij als energieklant de vrijheid kreeg om op zoek te gaan naar je eigen energiecontract. Vanaf dan is het mogelijk om zelf energiecontracten te vergelijken en het contract te kiezen dat voor jou het meest voordelig is.

Lees ook: Energieprijzen vergelijken? Deze opties zijn er.

Deze vrijmaking heeft er ook voor gezorgd dat er een heel aantal nieuwe energieleveranciers op het toneel zijn gekomen. Vaak gaat het om kleinere bedrijven die de sterke positie van grote leveranciers uitdagen. Voorbeelden van zulke kleine leveranciers zijn Mega of Elegant.

Deze leveranciers zijn minder bekend van naam, maar daarom niet minder betrouwbaar. Je hoeft dan ook helemaal niet ongerust te zijn dat je bij een kleine leverancier niet dezelfde service krijgt als bij een grotere naam.

Vergunning VREG

De VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, ziet hier mee op toe. Voordat een energieleverancier effectief energie kan beginnen leveren, moet hij namelijk een leveringsvergunning krijgen van de VREG. Voordat een leverancier deze vergunning krijgt, voert de VREG een bijzonder grondig onderzoek uit om na te gaan of de leverancier operationeel, technisch en financieel in staat is om energie te leveren.

Je kan er dus zeker van zijn dat elke leverancier die op de Vlaamse markt actief is grondig gecontroleerd wordt. Dat betekent dat je met een gerust hart kan overstappen naar een kleinere of onbekende energieleverancier, als je daar een contract vindt dat goed bij je past.

Via de groepsaankoop werken wij steeds nauw samen met de winnende leverancier om ervoor te zorgen dat je de goede service krijgt die je verdient. Loopt er toch iets mis, dan kan je steeds bij ons terecht voor informatie en ondersteuning.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen groene stroom en gas.

 

Interesse om deel te nemen aan onze groepsaankoop energie? Schrijf je nu hier vrijblijvend in.

 

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
21-02-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
21-02-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
21-02-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.