Overstappen naar een kleine of onbekende energieleverancier

Waarom het geen slecht idee is om over te stappen naar een kleine of onbekende leverancier

Energieleveranciers als ENGIE of Luminus zijn gevestigde namen die we al lang kennen op de Vlaamse energiemarkt. Naast zulke grote bedrijven zijn er ook een aantal kleinere en minder bekende energieleveranciers actief. Je hebt je misschien ook al afgevraagd of overstappen naar een kleinere of onbekende leverancier interessant kan zijn. In deze blog lichten we toe waarom dat een prima idee is.

Vrijmaking van de energiemarkt

In 2003 is de Vlaamse energiemarkt vrijgemaakt. Die vrijmaking betekende dat jij als energieklant  de vrijheid kreeg om op zoek te gaan naar je eigen energiecontract. Vanaf dan is het mogelijk om zelf energiecontracten te vergelijken en het contract te kiezen dat voor jou het meest voordelig is.

Lees ook: Energieprijzen vergelijken? Deze opties zijn er.

Deze vrijmaking heeft er ook voor gezorgd dat er een heel aantal nieuwe energieleveranciers op het toneel zijn gekomen. Vaak gaat het om kleinere bedrijven die de sterke positie van grote leveranciers uitdagen. Voorbeelden van zulke kleine leveranciers zijn Mega, Elegant of de Vlaamse Energieleverancier.

Deze leveranciers zijn minder bekend van naam, maar daarom niet minder betrouwbaar. Je hoeft dan ook helemaal niet ongerust te zijn dat je bij een kleine leverancier niet dezelfde service krijgt als bij een grotere naam.

Vergunning VREG

De VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, ziet hier mee op toe. Voordat een energieleverancier effectief energie kan beginnen leveren, moet hij namelijk een leveringsvergunning krijgen van de VREG. Voordat een leverancier deze vergunning krijgt, voert de VREG een bijzonder grondig onderzoek uit om na te gaan of de leverancier operationeel, technisch en financieel in staat is om energie te leveren.

Je kan er dus zeker van zijn dat elke leverancier die op de Vlaamse markt actief is grondig gecontroleerd wordt. Dat betekent dat je met een gerust hart kan overstappen naar een kleinere of minder bekende leverancier, als je daar een contract vindt dat goed bij je past.

Via de groepsaankoop werken wij steeds nauw samen met de winnende leverancier om ervoor te zorgen dat je de goede service krijgt die je verdient. Loopt er toch iets mis, dan kan je steeds bij ons terecht voor informatie en ondersteuning.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen groene stroom en gas.

 

Interesse om deel te nemen aan onze groepsaankoop energie? Schrijf je nu hier vrijblijvend in.

 

Lees ook deze berichten:

Wat als je energiecontract ten einde loopt? Wat zijn verlengingstarieven?
21-02-2019 • Categorie: Energie

Energiecontracten worden op het einde van de looptijd stilzwijgend verlengd. Weet jij nog welk tarief je dan betaalt?

Meest gestelde vragen tijdens de webinar over de groepsaankoop zonnepanelen
21-02-2019 • Categorie: Algemeen

Zonnepanelen zijn een grote aankoop. Daaromj organiseren we een webinar zodat je al je vragen kan stellen. Lees hier de 10 meest gestelde vragen (en antwoorden).

Stappen om minder afhankelijk van de energiemarkt te worden
21-02-2019 • Categorie: Algemeen

Door stappen te zetten naar zelfvoorzienend wonen, maak je jezelf minder afhankelijk van de energiemarkten. De impact van prijsschommelingen voel je zo minder op je energiefactuur.