Overstappen naar een kleine of onbekende leverancier

Overstappen naar een kleine of onbekende leverancier. Een goed idee?

Waarom het geen slecht idee is om over te stappen naar een kleine leverancier

Leveranciers als ENGIE Electrabel of Luminus zijn gevestigde namen die we al lang kennen op de Vlaamse energiemarkt. Naast zulke grote bedrijven zijn er ook een aantal kleinere en minder bekende leveranciers actief. Je hebt je misschien ook al afgevraagd of overstappen naar een kleinere of onbekende leverancier interessant kan zijn. In deze blog lichten we toe waarom dat een prima idee is.

Vrijmaking van de energiemarkt

In 2003 is de Vlaamse energiemarkt vrijgemaakt. Die vrijmaking betekende dat jij als energieklant  de vrijheid kreeg om op zoek te gaan naar je eigen contract. Vanaf dan is het mogelijk om zelf energiecontracten te vergelijken en het contract te kiezen dat voor jou het meest voordelig is.

Deze vrijmaking heeft er ook voor gezorgd dat er een heel aantal nieuwe energieleveranciers op het toneel zijn gekomen. Vaak gaat het om kleinere bedrijven die de sterke positie van grote leveranciers uitdagen. Voorbeelden van zulke kleine leveranciers zijn Mega, Elegant of de Vlaamse Energieleverancier.

Deze leveranciers zijn minder bekend van naam, maar daarom niet minder betrouwbaar. Je hoeft dan ook helemaal niet ongerust te zijn dat je bij een kleine leverancier niet dezelfde service krijgt als bij een grotere naam.

Vergunning VREG

De VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, ziet hier mee op toe. Voordat een energieleverancier effectief energie kan beginnen leveren, moet hij namelijk een leveringsvergunning krijgen van de VREG. Voordat een leverancier deze vergunning krijgt, voert de VREG een bijzonder grondig onderzoek uit om na te gaan of de leverancier operationeel, technisch en financieel in staat is om energie te leveren.

Je kan er dus zeker van zijn dat elke leverancier die op de Vlaamse markt actief is grondig gecontroleerd wordt. Dat betekent dat je met een gerust hart kan overstappen naar een kleinere of minder bekende leverancier, als je daar een contract vindt dat goed bij je past.

Via de groepsaankoop werken wij steeds nauw samen met de winnende leverancier om ervoor te zorgen dat je de goede service krijgt die je verdient. Loopt er toch iets mis, dan kan je steeds bij ons terecht voor informatie en ondersteuning.

 

Interesse om deel te nemen aan onze groepsaankoop? Schrijf je nu in voor de groepsaankoop van de Provincie West-Vlaanderen

Woon je in een andere provincie? Klik dan hier.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen groene stroom en gas.

Deel dit artikel:

Lees ook deze berichten:

Start groepsaankoop energie voor de inwoners van de provincie Antwerpen
21-02-2019 • Categorie: Algemeen

Om ervoor te zorgen dat je volgend jaar van een voordelig energiecontract kan genieten, organiseren we de groepsaankoop energie onder eigen naam: iChoosr, onafhankelijk expert in groepsaankopen.

Vijf misverstanden over overstappen van energieleverancier
21-02-2019 • Categorie: Energie

Wat de reden ook is, overstappen van energieleverancier is zo gedaan. Waarom zijn er dan zoveel consumenten die het nog nooit gedaan hebben?

Overstappen of veranderen van energieleverancier eenvoudig uitgelegd
21-02-2019 • Categorie: Energie

In deze blog leggen we je uit hoe overstappen naar een andere energieleverancier precies werkt en waarom het niet zo eng is als het soms lijkt.