Overstappen of veranderen van energieleverancier eenvoudig uitgelegd

Overstappen: het lijkt een grote stap, maar is eigenlijk heel eenvoudig

Weet jij hoe je van energieleverancier kan veranderen?

Overstappen naar een andere energieleverancier is helemaal niet moeilijk. In deze blog leggen we je uit hoe deze overstap naar een andere energieleverancier precies verloopt en waarom het niet zo eng is als het soms lijkt.

Nooit zonder stroom

Veel Vlamingen zijn nog nooit overgestapt naar een andere energieleverancier. Dat is vreemd, aangezien je door over te stappen veel geld kan besparen. Als je deze mensen vraagt waarom ze nog nooit een overstap gemaakt hebben, is het antwoord vaak hetzelfde: ze maken zich zorgen over de overstap.

Eerst en vooral kom je nooit zonder energie te zitten wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je netbeheerder garandeert dat je tijdens je overstap aangesloten blijft aan het elekticiteits- en gasnet, zonder onderbrekening.

Lees ook: Vijf fabels over overstappen van energieleverancier

Van de ene energieleverancier naar de andere: zo werkt het!

1. Op zoek naar een voordeliger contract

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Dan begin je met zoeken naar een voordeliger contract. De groepsaankoop energie kan je hierbij helpen: wij doen het uitzoekwerk voor jou!

2. Sluit je contract af

Nadat je je hebt ingeschreven voor de groepsaankoop, krijg je van ons een persoonlijk voorstel waarop je ontdekt hoeveel je kan besparen. Met enkele muisklikken kan je dit voorstel aanvaarden. Heb je je persoonlijk voorstel aanvaard? Dan doen wij het nodige om je overstap helemaal in orde te brengen.

3. Overdracht van je gegevens

We geven je gegevens eerst door aan de energieleverancier waar je voor gekozen hebt. Deze leverancier zet vervolgens de nodige stappen om je overstap goed te laten verlopen. Zij brengen je huidige leverancier via je netbeheerder op de hoogte dat je zal overstappen. Wij kijken er verder op toe dat dit proces vlot verloopt.

4. Je nieuwe leverancier heet je welkom!

Zodra je overstap volledig verwerkt is door je nieuwe leverancier, ontvang je een welkomstbericht. Hiermee zet de leverancier alle informatie over je nieuwe contract nog even op een rijtje. Je ontvangt dit bericht drie weken nadat je je persoonlijk voorstel aanvaard hebt. Vanaf dan kan je met vragen ook bij je nieuwe leverancier terecht.

5. Geef je meterstanden door

Vóór je overstap zal je je netbeheerder je nog vragen om je meterstanden door te geven. Op die manier kan je oude leverancier een slotfactuur opmaken voor je verbruik tussen je laatste meteropname en je overstap naar de nieuwe leverancier. Je ontvangt deze slotfactuur uiterlijk zes weken na je overstap.

 

Overstappen veranderen

En voilà: je kan genieten van je nieuwe, voordelige energiecontract!

Vergeet niet dat wij gedurende de hele looptijd van je contract beschikbaar blijven voor je vragen en andere ondersteuning. Heb je nog vragen over je groepsaankoopcontract of is er iets niet helemaal duidelijk? Dan kan je altijd bij ons terecht.

Benieuwd naar wat een overstap via de groepsaankoop jou kan opbrengen? Klik dan hier.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen groene stroom en gas.

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
30-06-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
30-06-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
30-06-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.