8 op 10 kiest voor een thuisbatterij bij groepsaankoop zonnepanelen

 

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde in 2021 voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Al ruim 3 500 Oost-Vlamingen schreven zich in voor de nieuwste groepsaankoop. Zonnepanelen plaatsen is nog steeds een goede investering. Bij de inschrijvers kiest 8 op 10 al voor een thuisbatterij! Het persbericht (dd 28 juni 2021) verscheen op de website van Provincie Oost-Vlaanderen.

 

8 op 10 kiest voor een thuisbatterij bij groepsaankoop zonnepanelen Provincie Oost-Vlaanderen

 

Investeren blijft interessant

“Ook met het wegvallen van de terugdraaiende teller blijft de investering in zonnepanelen interessant voor zowel je portemonnee als het klimaat. Het rendement van je zonnepanelen ligt een pak hoger dan de opbrengst van je spaarboekje en na gemiddeld zeven jaar heeft je installatie zichzelf terugbetaald. Vanaf dan maken je zonnepanelen winst.”

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Energie

 

Een gezin van vier personen met een verbruik van 4000 kWh, die 12 zonnepanelen plaatsen, betalen hiervoor 3 594,46 EUR. Hiermee kunnen zij gemiddeld op jaarbasis 365,26 EUR besparen op hun energiefactuur en hebben zij op 7,5 jaar hun investering terugverdiend. Dit komt neer op een rendement op jaarbasis van 15%.

 

Thuisbatterij steeds populairder

Bovendien kan je via de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen ook een thuisbatterij toevoegen aan je installatie. Dit maakt je investering nog interessanter. Dankzij een thuisbatterij kan je je zelfconsumptie, dat is wat je zelf verbruikt van de energie die je opwekt, minstens verdubbelen. In de meeste gevallen kan de toevoeging van een batterij deze zelfconsumptie verhogen van gemiddeld 30% naar 60% of soms zelfs 80%.

Concreet zou dit betekenen dat hetzelfde gezin, door een thuisbatterij toe te voegen, een investering doet van 6 578,64 EUR. Hierdoor kunnen ze de jaarlijkse besparing op hun energiefactuur verhogen naar gemiddeld 706,23 EUR. Al na 7,3 jaar hebben ze hun investering terugverdiend en is hun rendement zelfs gestegen naar 17%.

Natuurlijk blijft het een aanzienlijk bedrag, maar er zijn heel wat mogelijkheden om deze investering gespreid te betalen. Ook binnen de groepsaankoop biedt de Provincie deze mogelijkheid aan.

 

Frank De Groote uit Oostakker, koos bewust om zonnepanelen te plaatsen

Frank vertelt: “Ik heb gekozen voor de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen voor  zonnepanelen. In functie van mijn revalidatie heb ik een zwemspa in mijn tuin geplaatst. In die optiek is het voor mij interessant om dat te gaan doen. En gezien de prijzen van energie die altijd maar stijgen, is het zeker nog interessant om daarmee verder te gaan.”

Frank voegde ineens ook een thuisbatterij toe aan zijn installatie.

 

 

 

De inschrijvingen voor deze groepsaankoop zijn ondertussen afgesloten. Schrijf je in voor de volgende groepsaankoop zonnepanelen.

 

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
28-06-2021 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
28-06-2021 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
28-06-2021 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.