Recordaanbod groene stroom en gas via Provincie West-Vlaanderen

Persbericht over de 9e groepsaankoop groene stroom en gas verschenen op de website van Provincie West-Vlaanderen

–  Maar liefst 62.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de negende groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen. De veiling tussen de deelnemende energieleveranciers zorgde voor een recordaanbieding dat 55 % onder het actueel marktaanbod (*) ligt.

Recordaanbod voor deelnemers 9e groepsaankoop groene stroom en gas van Provincie West-Vlaanderen

Op woensdag 12 februari vond de veiling plaats voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Engie bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 55 % onder het actueel marktaanbod (*). Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had Engie het beste bod klaar: 43 % onder het actueel marktaanbod. Ook voor professionele contracten bood Engiede laagste prijs aan: 43 % onder het actueel marktaanbod voor een contract voor elektriciteit en gas en 34 % voor enkel elektriciteit.

Het aantal inschrijvingen voor deze groepsaankoop is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar en komt overeen met 11,5 % van alle West-Vlaamse huishoudens. Er schreven ook meer dan 2.600 ondernemingen in voor een professioneel contract. Dat zijn er 600 meer dan vorig jaar. Zij kunnen straks genieten van het beste veilingbod ooit sinds de opstart van de groepsaankoop.

Uiterlijk vrijdag 28 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

 

Aanbod verlengd tot 30 maart 2020

De inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met maandag 30 maart 2020. Wie zich tot en met 11 februari nog niet ingeschreven had, kan zich alsnog registreren voor de groepsaankoop.

Inschrijven kan nog via de gratis infolijn 0800 18 711 of via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop.

 

Service van het provinciebestuur van West-Vlaanderen 

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

Bij de groepsaankoop van vorig jaar schreven zich uiteindelijk in totaal 67.275 huishoudens zich vrijblijvend in. 46.141 van hen (zo’n 69 %) gingen in op het aanbod en bespaarden gemiddeld 200 euro. Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen, stapten in totaal al zo’n 264.000 gezinnen en bedrijven over.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@ichoosr.com.

 

Door Provincie West-Vlaanderen, i.s.m. iChoosr

 

(*) Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten die de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel bieden voor een vergelijkbaar energieaanbod.

Lees ook deze berichten:

Wat is de energietransitie?
13-02-2020 • Categorie: Energie

De meestgestelde vragen over de groepsaankoop thuisbatterij
13-02-2020 • Categorie: Acties

Twijfel jij nog over de aankoop van een thuisbatterij? Bekijk hier de meest gestelde vragen die aan bod komen tijdens het webinar over de groepsaankoop. Zo kan jij een goed geïnformeerde beslissing nemen.