Recordaantal vrijblijvende inschrijvers voor tiende groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en gas

Persbericht: Recordaantal vrijblijvende inschrijvers voor tiende groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en gas

(https://www.west-vlaanderen.be/)

Recordaantal deelnemers voor de groepsaankoop groene stroom en gas

– Bij deze tiende editie van de groepsaankoop groene stroom en gas werden nu al 75.000 voorinschrijvingen geregistreerd. 72.000 gezinnen en 3.000 ondernemingen schreven zich in.

 

Nooit eerder waren er zoveel vrijblijvende inschrijvingen bij de start van de veiling. Het aantal (voor)inschrijvingen ligt ruim 17 procent (of 11.000 inschrijvingen) hoger dan bij de veiling van vorig jaar.

Resultaat van de veiling

Op woensdag 10 februari vond de veiling plaats. ENGIE bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 47 procent onder het actueel marktaanbod (*). Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had ENGIE het beste bod klaar: 41 procent onder het actueel marktaanbod.

Voor professionele contracten bood eveneens ENGIE de laagste prijs aan: 36 procent onder het actueel marktaanbod voor een contract voor elektriciteit en gas en 30 procent voor enkel elektriciteit.

Ook vorig jaar kwam ENGIE met het beste bod voor de dag.

Persoonlijk voorstel

Uiterlijk vrijdag 26 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Inschrijven blijft mogelijk

De inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met maandag 29 maart 2021. Wie zich nog niet heeft ingeschreven, kan zich alsnog registreren voor de groepsaankoop.

Inschrijven kan via de website www.west-vlaanderen.be/besparen of via de gratis infolijn 0800 18 711.

Vorige groepsaankopen in West-Vlaanderen

Bij de groepsaankoop van vorig jaar werden uiteindelijk in totaal 75.218 inschrijvingen geregistreerd (71.837 gezinnen en 3.381 ondernemingen).
60.495 van hen (zo’n 80 procent) gingen in op het aanbod en bespaarden gemiddeld 200 euro. Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen, kozen de voorbije negen edities meer dan 323.000 gezinnen en ondernemingen voor een voordelig energiecontract.

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom, opgewekt in België

(*) Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten die de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel bieden voor een vergelijkbaar energieaanbod.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op www.west-vlaanderen.be/besparen, bellen gratis naar 0800 18 711 of kunnen hun vraag stellen via samengaanwegroener@ichoosr.com.

www.west-vlaanderen.be/besparen

Lees ook deze berichten:

Wat is de energietransitie?
15-04-2019 • Categorie: Energie

De meestgestelde vragen over de groepsaankoop thuisbatterij
15-04-2019 • Categorie: Acties

Twijfel jij nog over de aankoop van een thuisbatterij? Bekijk hier de meest gestelde vragen die aan bod komen tijdens het webinar over de groepsaankoop. Zo kan jij een goed geïnformeerde beslissing nemen.