“Gaat de scherpe prijs niet ten koste van de kwaliteit van de zonnepanelen?”

En vier andere meest gestelde vragen over de groepsaankoop zonnepanelen.

“Ga ik in op het prijsvoorstel van de groepsaankoop zonnepanelen?” De meeste deelnemers gaan niet over één nacht ijs en informeren zich grondig. 

Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet:

1/ “De prijs is scherp, maar gaat dat niet ten koste van de kwaliteit?”

De kwaliteit van de zonnepanelen en installaties wordt goed gewaarborgd. Voor een product dat lang mee moet gaan, zoals een zonnepanelensysteem, is dat immers van groot belang. We stellen hoge kwaliteitseisen aan de diensten die de installateur biedt en de geleverde producten. De kwaliteit van de plaatsingen controleren we steekproefsgewijs. Mocht er toch iets niet goed werken, dan vangen uitgebreide garanties dit voor je op.

2/ “Ik weet niet zeker hoeveel zonnepanelen voor mij de beste keuze zouden zijn. Wat nu?”

Wij raden aan om het aantal panelen te kiezen dat jaarlijks evenveel stroom opwekt als je zelf verbruikt. Dan is je financiële rendement het hoogst.

Maak je geen zorgen als je twijfelt over het juiste aantal. Nadat je het voorstel aanvaardt, neemt de installateur contact met je op voor een controle van je dak. Hij geeft je advies over het beste aantal in jouw situatie. Betekent dat meer of minder panelen dan verwacht, dan ontvang je een aangepast prijsvoorstel. Daarna beslis je opnieuw of je akkoord gaat en of je de panelen effectief wil laten installeren of niet.

3/ “Ik wil de controle van mijn dak afwachten vooraleer ik het voorstel accepteer. Kan dat?”

Nee, de dakinspectie door de installateur wordt pas gepland nadat je het voorstel hebt geaccepteerd en een waarborg van 150 euro betaald. Dat lijkt misschien vreemd. Want wat als het niet past? Wees niet ongerust: mocht blijken dat er meerwerk nodig is of dat er meer of minder panelen passen, dan ontvang je gewoon een nieuw voorstel. Je beslist dan opnieuw of je op het voorstel wil ingaan of niet. Beslis je om niet verder te gaan? Dan krijg je meteen je waarborg terug.

4/ “Is het persoonlijk voorstel inclusief alle kosten?”

Het persoonlijk voorstel betreft altijd een compleet zonnepanelensysteem, inclusief alle basismaterialen en werkzaamheden, dat voor de meerderheid geschikt is. Voor een kleine groep deelnemers zal na de inspectie echter blijken dat er meerwerk nodig is, bijvoorbeeld als niet voldoende plek hebt in je elektriciteitskast. Deze uitzonderingen worden in detail beschreven in jouw persoonlijk voorstel, in de zonnegids.

De installateur zal dan de meerkosten berekenen en een nieuw definitief prijsvoorstel maken. Dan beslis je opnieuw of het voorstel accepteert. Zo ja, dan maakt de installateur een afspraak met jou om de zonnepanelen te installeren.

5/ “Ik heb me nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop. Kan ik alsnog meedoen?”

Jazeker. We voorzien meerdere groepsaankopen per jaar. Je krijgt meteen een persoonlijk voorstel als je ingeschreven bent. Inschrijven is steeds vrijblijvend. Je beslist nadien of je het persoonlijk voorstel accepteert. Je krijgt een persoonlijk voorstel op basis van de dakgegevens en het energieverbruik dat je opgeeft. Deze gegevens kunnen achteraf nog aangepast worden.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

 

Overweeg je zonnepanelen? Ontdek dan jouw voordeel via de groepsaankoop

Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. Op basis van je gegevens krijg je meteen een persoonlijk all-in voorstel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

 

 

 

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
08-11-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
08-11-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
08-11-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.