“Gaat de scherpe prijs niet ten koste van de kwaliteit van de zonnepanelen?”

En vier andere meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden over de groepsaankoop zonnepanelen.

“Ga ik in op het prijsvoorstel van de groepsaankoop zonnepanelen?” De meeste deelnemers gaan niet over één nacht ijs en informeren zich grondig. Op onze informatieavonden krijgen we steeds een spervuur aan vragen. Gelukkig maar, want daar zijn ze voor bedoeld.

Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zo kunnen jullie de antwoorden rustig nog eens doornemen.

1/ “De prijs is scherp, maar gaat dat niet ten koste van de kwaliteit?”

De kwaliteit van de zonnepanelen en installaties wordt goed gewaarborgd. Voor een product dat lang mee moet gaan, zoals een zonnepanelensysteem, is dat immers van groot belang. We stellen hoge kwaliteitseisen aan de diensten die de leverancier biedt en de geleverde producten. De kwaliteit van de plaatsingen controleren we steekproefsgewijs. Mocht er toch iets niet goed werken, dan vangen uitgebreide garanties dit voor je op.

2/ “Ik weet niet zeker hoeveel zonnepanelen voor mij de beste keuze zouden zijn. Wat nu?”

Wij raden aan om het aantal panelen te kiezen dat jaarlijks evenveel stroom opwekt als je zelf verbruikt. Dan is je financiële rendement het hoogst.

Maak je geen zorgen als je twijfelt over het juiste aantal. Nadat je het voorstel aanvaardt, neemt de leverancier contact met je op voor een controle van je dak. Hij geeft je advies over het beste aantal in jouw situatie. Betekent dat meer of minder panelen dan verwacht, dan ontvang je een aangepast prijsvoorstel. Daarna beslis je opnieuw of je akkoord gaat en of je de panelen effectief wil laten installeren of niet.

3/ “Ik wil de controle van mijn dak afwachten vooraleer ik het voorstel accepteer. Kan dat?”

Nee, de dakinspectie door de leverancier wordt pas gepland nadat je het voorstel hebt geaccepteerd. Dat lijkt misschien vreemd. Want wat als het niet past? Wees niet ongerust: mocht blijken dat er meerwerk nodig is of dat er meer of minder panelen passen, dan ontvang je gewoon een nieuw voorstel. Je beslist dan opnieuw of je op het voorstel wil ingaan of niet.

4/ “Is het persoonlijk voorstel inclusief alle kosten?”

Het persoonlijk voorstel betreft altijd een compleet zonnepanelensysteem, inclusief alle basismaterialen en werkzaamheden, dat voor de meerderheid geschikt is. Voor een kleine groep deelnemers zal na de inspectie echter blijken dat er meerwerk nodig is, bijvoorbeeld als je een leien dak hebt. Deze uitzonderingen worden in detail beschreven in jouw persoonlijk voorstel.

De leverancier zal dan de meerkosten berekenen en een nieuw definitief prijsvoorstel maken. Dan beslis je opnieuw of het voorstel accepteert. Zo ja, dan maakt de leverancier een afspraak met jou om de zonnepanelen te installeren.

5/ “Ik heb me nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop. Kan ik alsnog meedoen?”

Op de informatieavonden komen ook mensen die hebben gehoord over de groepsaankoop, maar nog niet zeker zijn of ze effectief zonnepanelen zullen plaatsen. Inschrijven is steeds vrijblijvend. Je beslist nadien of je het persoonlijk voorstel accepteert. Je krijgt een persoonlijk voorstel op basis van de dakgegevens en het energieverbruik dat je opgeeft. Deze gegevens kunnen achteraf nog aangepast worden.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

 

Overweeg je zonnepanelen? Ontdek dan jouw voordeel via de groepsaankoop

Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. Op basis van je gegevens krijg je meteen een persoonlijk all-in voorstel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Eerst zien en dan pas geloven? Kijk bij de groepsaankoop zonnepanelen in jouw provincie onder de rubriek “informatieavonden” en kom zelf al je vragen stellen aan iChoosr en de leverancier.

 

 

Lees ook deze berichten:

Wat is de energietransitie?
08-11-2019 • Categorie: Energie

De meestgestelde vragen over de groepsaankoop thuisbatterij
08-11-2019 • Categorie: Acties

Twijfel jij nog over de aankoop van een thuisbatterij? Bekijk hier de meest gestelde vragen die aan bod komen tijdens het webinar over de groepsaankoop. Zo kan jij een goed geïnformeerde beslissing nemen.