“Gaat de scherpe prijs niet ten koste van de kwaliteit van de zonnepanelen?”

En vier andere meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden over de groepsaankoop zonnepanelen.

“Ga ik in op het prijsvoorstel van de groepsaankoop zonnepanelen?” De meeste deelnemers die zich registeren voor de groepsaankoop gaan niet over één nacht ijs en informeren zich grondig. Op onze informatieavonden krijgen we steeds een spervuur aan vragen. Gelukkig maar, want daar zijn ze voor bedoeld.

Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zo kunnen jullie de antwoorden rustig nog eens doornemen.

1/ “De prijs is scherp, maar gaat dat niet ten koste van de kwaliteit?”

De kwaliteit van de zonnepanelen en installaties wordt goed gewaarborgd. Voor een product dat lang mee moet gaan, zoals een zonnepanelensysteem, is dat immers van groot belang. We stellen hoge kwaliteitseisen aan de diensten die de leverancier biedt en de geleverde producten. De kwaliteit van de plaatsingen controleren we steekproefsgewijs. Mocht er toch iets niet goed werken, dan vangen uitgebreide garanties dit voor je op.

2/ “Ik weet niet zeker hoeveel zonnepanelen voor mij de beste keuze zouden zijn. Wat nu?”

Wij raden aan om het aantal panelen te kiezen dat jaarlijks evenveel stroom opwekt als je zelf verbruikt. Dan is je financiële rendement het hoogst. Maak je geen zorgen als je twijfelt over het juiste aantal. Na acceptatie inspecteert de winnende leverancier je dak en geeft je advies over het beste aantal in jouw situatie. Betekent dat meer of minder panelen dan verwacht, dan ontvang je een aangepast prijsvoorstel.

3/ “Ik wil de inspectie van mijn dak afwachten vooraleer ik het voorstel accepteer. Kan dat?”

Nee, de inspectie door de leverancier wordt pas gepland nadat je het voorstel hebt geaccepteerd. Dat lijkt misschien vreemd. Want wat als het niet past? Wees niet ongerust: mocht blijken dat er meerwerk nodig is of dat er meer of minder panelen passen, dan ontvang je gewoon een nieuw voorstel. Je beslist dan opnieuw of je op het voorstel wil ingaan of niet.

4/ “Is het persoonlijk voorstel inclusief alle kosten?”

Het persoonlijk voorstel betreft altijd een compleet zonnepanelensysteem, inclusief alle basismaterialen en –werkzaamheden, dat voor de meerderheid geschikt is. Voor een kleine groep deelnemers zal na de inspectie echter blijken dat er meerwerk nodig is, bijvoorbeeld als je een leien dak hebt. Deze uitzonderingen worden in detail beschreven in jouw persoonlijk voorstel.

De leverancier zal dan de meerkosten berekenen en een nieuw definitief prijsvoorstel maken. Dan beslis je opnieuw of het voorstel accepteert. Zo ja, dan maakt de leverancier een afspraak met jou om de zonnepanelen te installeren.

In deze uitlegvideo laten we je zien welke informatie je kan terugvinden in jouw persoonlijk voorstel.

5/ “Ik heb me nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop. Kan ik alsnog meedoen?”

Op de informatieavonden komen ook mensen die hebben gehoord over de groepsaankoop, maar nog niet zeker zijn of ze effectief zonnepanelen zullen plaatsen. Inschrijven is steeds vrijblijvend. Je beslist nadien of u het persoonlijk voorstel accepteert. Je krijgt na de veiling een voorstel op maat, mét de verkregen korting.

 

Interesse?

De groepsaankopen zonnepanelen worden steeds regionaal georganiseerd. Momenteel kunnen inwoners van de provincie Antwerpen en West-Vlaanderen zich vrijblijvend registreren voor de groepsaankoop zonnepanelen.

Woon je in een andere provincie? Kies dan hier je provincie en laat je gegevens na: we verwittigen je zodra een nieuwe groepsaankoop zonnepanelen start in je provincie.

 

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

Deel dit artikel:

Lees ook deze berichten:

Brengen zonnepanelen op in de wintermaanden?
08-11-2019 • Categorie: Nieuws

Je haalt het hele jaar door winst uit je zonnepanelen, ook in de herfst en in de winter. Zonnepanelen zijn gewapend tegen alle weersomstandigheden.

 “Gaat de scherpe prijs niet ten koste van de kwaliteit van de zonnepanelen?”
08-11-2019 • Categorie: Zonnepanelen

En vier andere meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden.

Zijn Chinese zonnepanelen wel betrouwbaar?
08-11-2019 • Categorie: Nieuws

Veel mensen zijn bezorgd over de kwaliteit van een zonnepaneel dat niet in Europa geproduceerd is. Is dat terecht?