Deze garanties verzekeren je een goede werking van je zonnepanelensysteem

Je wil natuurlijk een kwalitatief hoogstaand zonnepanelensysteem aankopen. Je zonnepanelen moeten immers meer dan 20 jaar mee. Daarom kijk je naar de kwaliteit van de materialen. Maar de garanties op de zonnepanelen en op de installatie via de leverancier zijn zo mogelijk nog belangrijker. Want die maken vaak het verschil.

Gegarandeerde kwaliteit: wat maakt het verschil?

Met een combinatie van deze drie garanties kan je op beide oren slapen.

1/ Product- en installatiegarantie

Een compleet zonnepanelensysteem bestaat – naast zonnepanelen – onder meer uit een omvormer, bekabeling en een draagconstructie. Met een product- en installatiegarantie ben je zeker dat deze goed op elkaar worden afgestemd.

Functioneert het systeem niet correct of is er een technisch defect aan een van de onderdelen? Dan wordt het binnen de garantietermijn zonder kosten hersteld of vervangen door een identiek of minimaal gelijkwaardig product.

Lees ook: Video: hoe verloopt het plaatsen van zonnepanelen?

 

2/ Opbrengstgarantie: het verschil tussen goed en zeker

Krijg je een opbrengstgarantie op de zonnepanelen? Dan weet je meteen dat je leverancier kwaliteit levert. Zonnepanelen kunnen immers alleen opbrengen als degelijke producten goed geplaatst worden.

Brengen je zonnepanelen minder op dan wat de leverancier je beloofde, dan krijg je via een opbrengstgarantie een compensatie. Presteert bijvoorbeeld je zonnepanelensysteem in het eerste jaar 10% minder dan wat je had mogen verwachten, dan krijg je 10% van de aankoopprijs teruggestort.

Hoe kan je dit controleren? Een monitoringssysteem houdt de stroomproductie van je zonnepanelensysteem bij. Check zeker of zo’n systeem wordt aangeboden. Is de stroomproductie niet conform de vooropgestelde verwachtingen, neem dan contact op met je leverancier.

Tip: Zorg dat je vooraf op papier een inschatting krijgt van de verwachte opbrengst (in kWh) van het zonnepanelensysteem. Zo kan je indien nodig aanspraak maken op de garantievoorwaarden.

Lees ook: Hoe werken zonnepanelen en hoe bespaar je ermee?

 

3/ Vermogensgarantie

Via een vermogensgarantie kan je aanspraak maken op een gratis vervangend zonnepaneel als de geleverde panelen niet het verwachte vermogen opbrengen.

Het vermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Omdat zonneschijn heel veranderlijk is, staat bij zonnepanelen alleen het maximale vermogen aangegeven. Na verloop van tijd is  er een natuurlijke slijtage bij alle types zonnepanelen.

Wij adviseren een garantie op een technisch vermogen van 90% in de eerste 10 jaar en een vermogen van 80% in de 15 daaropvolgende jaren. Een blauw zonnepaneel van 275 Wp moet na 25 jaar dus een vermogen van minimaal 216 Wp hebben.

 

Een scherpe prijs alleen is dus niet voldoende

Goedkoop moet geen duurkoop worden. Daarom worden deze drie garanties standaard gegeven bij de groepsaankoop zonnepanelen van iChoosr. In de pakketprijs is ook de AREI-keuring en een monitoringssysteem inbegrepen.

 

Door Olivier van iChoosr in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

 

Geïnteresseerd in een zonnepanelensysteem met de nodige garanties?

Groot gelijk! Ontdek jouw voordeel via de groepsaankoop.

Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. Op basis van je gegevens krijg je een persoonlijk all-in voorstel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Eerst zien en dan pas geloven? Kijk bij de groepsaankoop zonnepanelen in jouw provincie onder de rubriek “informatieavonden” en kom al je vragen stellen aan iChoosr en de leverancier.

Lees ook deze berichten:

Wat is de energietransitie?
22-10-2019 • Categorie: Energie

De meestgestelde vragen over de groepsaankoop thuisbatterij
22-10-2019 • Categorie: Acties

Twijfel jij nog over de aankoop van een thuisbatterij? Bekijk hier de meest gestelde vragen die aan bod komen tijdens het webinar over de groepsaankoop. Zo kan jij een goed geïnformeerde beslissing nemen.