Je dak vanop afstand laten inspecteren? Dat kan!

Sinds de coronacrisis inspecteren de zonnepanelen-installateurs meer en meer daken vanop afstand. 

In plaats van bij je thuis langs te komen, gebruiken de installateurs technologieën om vanop afstand te zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen. We leggen je hieronder uit hoe zo’n inspectie vanop afstand verloopt.

Contactloos een inspectie van je dak laten uitvoeren

Zoveel mogelijk afstand houden en essentiële verplaatsingen vermijden. Dat werd ons vanaf maart 2020 aangeraden vanuit alle hoeken. Dit zorgde ervoor dat er minder inspecties van daken plaatsvonden. 

Maar, het annuleren van een inspectie om afstand te behouden is niet nodig. Je kan jouw dak ook perfect vanop afstand laten inspecteren. 

 

Wat is een inspectie vanop afstand?

De installateur zal aan de hand van satellietbeelden jouw dak bekijken. Hierdoor moet de installateur niet fysiek langskomen, maar kunnen ze alle berekeningen voor jou maken vanop afstand. 

Aan de hand van enkele gegevens zullen ze berekenen hoeveel panelen er op je dak passen:

  • Hoe groot is je dak?
  • Wat is de oriëntatie van je dak? (zuidgericht, oostelijk gericht, …)
  • Heb je dakramen, koepels of andere objecten die de oppervlakte van je dak beperken?

 

Hoe gaat dit in zijn werk? Hoe verloopt het inspecteren vanop afstand concreet?

Nadat je bij de groepsaankoop je persoonlijk voorstel hebt aanvaard, krijg je van je installateur een welkomstmail. Hierin zullen jou een aantal foto’s opgevraagd worden. Onder andere foto’s van:

  • Je dak
  • Je meterkast en de plek rond de meterkast; zo kan de installateur controleren of er voldoende ruimte is om de omvormer hier te plaatsen.
  • De zekeringen

 

Met deze foto’s en de gegevens van de satellietbeelden, zal de installateur een definitieve offerte voor je opstellen. Het kan zijn dat de installateur nog extra vragen voor je heeft. Hiervoor zullen ze je telefonisch contacteren.

Met alle gegevens stelt de installateur een definitieve offerte op voor jou. Deze wordt naar je opgestuurd waarna je opnieuw de mogelijkheid krijgt om akkoord te gaan met de offerte. Op deze offerte zullen alle details en kosten van de installatie vermeld staan. 

Ga je akkoord? Dan plant de installateur samen met jou een installatiedag in.

 

Geschreven door Carolien van  iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

 

Zonnepanelen aankopen via de groepsaankoop?

Ontdek jouw voordeel. Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio en bereken jouw ideale pakket. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets.

 

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
02-06-2021 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
02-06-2021 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
02-06-2021 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.