Zijn Chinese zonnepanelen wel betrouwbaar?

Zijn Aziatische, of meer specifiek, Chinese zonnepanelen van even goede kwaliteit als zonnepanelen uit Europa? De meningen hierover zijn verdeeld. Nochthans bevat bijna elk zonnepaneel Aziatische componenten.  Om zeker te zijn van kwaliteit, let je best op de garanties die je krijgt. Of je panelen geproduceerd worden in China of Duitsland is hierbij van veel minder belang.

 

Kwaliteit van Europese en Chinese zonnepanelen

Laat je niet vangen aan clichés zoals: “Chinese productie is rommel”. Je hebt overal ter wereld producenten die degelijke producten maken, en producenten die proberen om de kosten te drukken met lagere kwaliteit.

Het is geen toeval dat China een steeds sterkere reputatie heeft op het vlak van technologie. Op veel vlakken staat China voor op Europa. Ook voor zonnepanelen.

Om de kwaliteit van zonnepanelen in kaart te brengen, bestaan er allerlei rankingsystemen. Het TIER-systeem is een van de meest gekende. De Aziatische merken domineren hier steevast de top 10. Europa speelt op dit niveau nauwelijks mee, en dat heeft vooral te maken met prijsconcurrentie.

Lees ook: Wat kosten zonnepanelen? Tips voor een optimale prijs/kwaliteitsverhouding

 

Bijna elk zonnepaneel is een stukje Aziatisch

In Europa hebben vooral Duitse zonnepanelen een uitstekende reputatie. Ook vandaag vind je nog een aantal Duitse producenten van zonnepanelen van zeer hoge kwaliteit. Maar wat is nu het interessante? Ook in deze zonnepanelen zitten Aziatische componenten. En daar mogen we blij om zijn: Azië is en blijft voortrekker op vlak van zonnepanelen technologie.

Zo gaat dat met innovatie: een goed product verspreidt zich pijlsnel over de hele wereld. Dus ook van China naar Duitsland. En zo wordt de meerwaarde van het productieland wel erg relatief.

Onafhankelijke testen, keurmerken en controles waarborgen voor jou als consument de kwaliteit van de eindproducten.

 

Zeker zijn van kwaliteit: hoe je goede zonnepanelen herkent

Wanneer je zonnepanelen laat installeren, is het belangrijk te letten op de garanties die je krijgt. Zonnepanelen kunnen immers alleen maar opbrengen als degelijke producten goed geplaatst worden. De combinatie van deze drie garanties maakt het verschil tussen goed en zeker:

  • Product- en installatiegarantie
  • Vermogensgarantie
  • Opbrengstgarantie

 

Zie je zelf door de bomen het bos niet meer? Dat snappen we. Met de groepsaankoop zorgen we voor gewaarborgde kwaliteit. Leveranciers, producenten en de installateurs moeten voldoen aan onze kwaliteitsstandaarden. Voor de zekerheid laten we de panelen nog eens extra testen in Duitsland en controleren we via steekproeven de installaties.

Lees ook: De ene groepsaankoop is de andere niet.

 

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankoop zonnepanelen

 

Geïnteresseerd in een zonnepanelensysteem met de nodige garanties?

Inwoners van de provincie Antwerpen kunnen zich momenteel inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen in hun regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets.

Woon je in een andere provincie? Kies dan hier je regio en laat je gegevens na. We verwittigen je zodra een nieuwe groepsaankoop zonnepanelen start in jouw provincie.

Deel dit artikel:

Lees ook deze berichten:

Brengen zonnepanelen op in de wintermaanden?
05-11-2019 • Categorie: Nieuws

Je haalt het hele jaar door winst uit je zonnepanelen, ook in de herfst en in de winter. Zonnepanelen zijn gewapend tegen alle weersomstandigheden.

 “Gaat de scherpe prijs niet ten koste van de kwaliteit van de zonnepanelen?”
05-11-2019 • Categorie: Zonnepanelen

En vier andere meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden.

Zijn Chinese zonnepanelen wel betrouwbaar?
05-11-2019 • Categorie: Nieuws

Veel mensen zijn bezorgd over de kwaliteit van een zonnepaneel dat niet in Europa geproduceerd is. Is dat terecht?