Video: wat zijn de stappen na acceptatie van je persoonlijk voorstel?

Vaak krijgen we vragen over de stappen na acceptatie van het persoonlijke voorstel. Je kan op beide oren slapen. We begeleiden je verder tot alles in orde is!

Begeleiding tot en met plaatsing en keuring

Wanneer je je inschrijft voor de groepsaankoop dan ontvang je vrijblijvend een persoonlijk voorstel. Vind je het prijsvoorstel interessant? Twijfel dan niet langer. Zodra je het persoonlijk voorstel aanvaardt, loopt alles op wieltjes. je beslist pas definitief of je tot aankoop overgaat nadat je dak werd geïnspecteerd. En ook daarna kan je rekenen op de nodige ondersteuning.

Deze video legt de stappen na acceptatie uit:

Stappen na acceptatie van het persoonlijk voorstel

 

1/ Voorschot

Nadat je je persoonlijk voorstel hebt geaccepteerd, vragen we je een voorschot van 150 euro te betalen. Pas daarna worden je gegevens doorgestuurd naar de leverancier.

Dit voorschot wordt op een derdenrekening geparkeerd en in mindering gebracht op de eindfactuur. Mocht je, om welke reden dan ook, niet verder willen gaan met de aankoop van de zonnepanelen via de groepsaankoop, dan krijg je het voorschot meteen terug.

2/ Controle van je dak

De leverancier neemt met je contact op. Samen spreken jullie een datum af voor een dakinspectie. Tijdens het plaatsbezoek kijkt de leverancier alles na: kloppen de afmetingen van de beschikbare dakoppervlakte, wat is de beste plek voor de omvormer, etc.

Je kan tijdens deze inspectie al je vragen en wensen voorleggen aan de leverancier.

Na het bezoek krijg je een inspectierapport. Dit rapport is je finale offerte.

3/ Installatiedatum

Zodra je deze offerte bevestigt, spreken jullie een installatiedatum af.

Beslis je toch niet verder te gaan? Geen probleem. Je kan je deelname nog steeds kosteloos annuleren. Je betaalde voorschot wordt direct terugbetaald.

4/ Plaatsing

Op de afgesproken dag komt de installateur bij je langs voor de plaatsing van de zonnepanelen. Meer details over het verloop van de plaatsing van je installatie vind je hier.

5/ Keuring en garantiedocumenten

De leverancier regelt voor jou de AREI-keuring van je installatie (AREI = Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties). Deze keuring is wettelijk verplicht. Een erkende keurder kijkt na of je zonnepanelen correct werden geplaatst en aangesloten op de elektriciteitskast.

Nadat je installatie werd goedgekeurd, ontvang je de factuur. Zodra je de factuur betaalt, krijg je de garantiedocumenten en de documenten om je zonnepanelensysteem aan te melden bij de netbeheerder.

 

Door Jill, expert bij iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

 

Overweeg je zonnepanelen? Ontdek dan jouw voordeel via de groepsaankoop

Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. Op basis van je gegevens krijg je meteen een persoonlijk all-in voorstel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Eerst zien en dan pas geloven? Kijk bij de groepsaankoop zonnepanelen in jouw provincie onder de rubriek “informatieavonden” en kom al je vragen stellen aan iChoosr en de leverancier.

Lees ook deze berichten:

Wat is de energietransitie?
03-12-2019 • Categorie: Energie

De meestgestelde vragen over de groepsaankoop thuisbatterij
03-12-2019 • Categorie: Acties

Twijfel jij nog over de aankoop van een thuisbatterij? Bekijk hier de meest gestelde vragen die aan bod komen tijdens het webinar over de groepsaankoop. Zo kan jij een goed geïnformeerde beslissing nemen.