Video: hoe werken zonnepanelen en hoe bespaar je ermee?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in bruikbare energie. Zoveel is duidelijk. Maar hoe werken zonnepanelen precies? En wat bepaalt het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om je energiefactuur op (bijna) nul te krijgen?

Zonne-energie wordt bruikbare stroom via een omvormer

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Zonnepanelen produceren stroom zodra er licht op valt. Hoe meer licht er op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een zonnepaneel werkt echter ook bij diffuus licht: zonlicht dat de aarde niet direct bereikt, bijvoorbeeld wanneer het bewolkt is.

Voor de omzetting naar bruikbare stroom zijn behalve de panelen ook een omvormer en elektriciteitskabels nodig. Een omvormer is een elektrisch apparaat dat gelijkstroom in wisselstroom omzet. Hierdoor wordt de gelijkstroom die zonnepanelen genereren, ook daadwerkelijk gebruikt worden in huis.

Eenmalige investering, jaarlijks rendement op uw energiefactuur

Dankzij zonne-energie telt de teller van je  elektriciteitsmeter terug. Met zonnepanelen bespaar je zo jaar na jaar op je energiekosten.

Deze video legt uit hoe zonnepanelen werken en op welke manier zonne-energie wordt verrekend. We leggen ook uit waarom je best het aantal panelen kiest dat past bij je energieverbruik. Zo bespaar je namelijk het meest op je energiekosten.

Door Frédéric, expert bij iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen.

 

Benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een optimaal rendement?

Ontdek jouw voordeel via de groepsaankoop. Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. Op basis van je dakgegevens en energieverbruik krijg je meteen een persoonlijk all-in voorstel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Eerst zien en dan pas geloven? Kijk bij de groepsaankoop zonnepanelen in jouw provincie onder de rubriek “informatieavonden” en kom al je vragen stellen aan iChoosr en de leverancier.

Sluit je aan bij de groep
En blijf op de hoogte van onze komende initiatieven.
Deel dit artikel:

Lees ook deze berichten:

Wanneer overstappen van energieleverancier met zonnepanelen?
22-06-2018 • Categorie: Energie

Overstappen naar een andere energieleverancier met zonnepanelen doe je best zo dicht mogelijk bij je jaarlijkse meteropname. Lees hier praktische tips.

Subsidies en leningen voor je zonnepanelen: welke opties zijn er nog?
22-06-2018 • Categorie: Algemeen

Zonnepanelen zijn een fikse investering. Maar je hoeft niet op dag 1 het hele bedrag zelf neer te tellen. We zetten voor jou de opties op een rij.

Prijsvoorstel zonnepanelen met 35% korting in Limburg en Vlaams-Brabant
22-06-2018 • Categorie: Nieuws

Ondanks corona overweegt de helft van de Vlaamse huiseigenaars zonnepanelen, waarvan 1 op 10 nog dit jaar. Om het aankoopproces te versnellen past iChoosr haar groepsaankoop zonnepanelen aan.