Energiemarkt in beweging

 

De energiemarkt wordt continu beïnvloed door verschillende factoren. Dit zorgt ervoor dat de prijzen dalen en stijgen. Welke factoren hebben een invloed op de prijzen en wat kan jij hieraan doen? We leggen het je graag hieronder uit.

 

Welke factoren hebben een invloed?

Wanneer de prijzen stijgen op de energiemarkt, stijgen de kWh-prijzen die bepaald worden door je leverancier. Je leverancier rekent dus meer aan voor de elektriciteit en gas die je verbruikt.

 

Heb je een variabel contract en de prijzen stijgen? Dan stijgt je kWh-prijs ook gedurende je energiecontract. Als je een vast contract hebt, wijzigen je kWh- prijzen niet gedurende je energiecontract. Welk type energiecontract voor jou interessant is, kan je hier terugvinden.

 

De prijzen in de energiemarkt zijn continu in beweging. Factoren zoals geopolitieke wijzigingen, wijzigingen in de olieprijzen, CO2-prijzen en innovaties voor hernieuwbare energie hebben allemaal een invloed op de energieprijzen. Hiernaast zijn er nog veel meer factoren die een invloed, bijvoorbeeld de coronacrisis. 

Ja, ook de coronacrisis heeft een invloed op energieprijzen. De eerste lockdown-maatregelen hebben er vorig jaar voor gezorgd dat de elektriciteit- en gasprijzen uitzonderlijk laag waren. De invloed hiervan bereikte zijn dieptepunt in augustus 2020.

Sinds 2021 is de economie beginnen heropleven, waardoor de vraag naar energie is beginnen stijgen.

 

Wat kan jij doen?

Inschrijven voor onze groepsaankoop 

Je kan niets veranderen aan de beweging in de energiemarkt, maar je kan er wel voor zorgen dat je steeds ten opzichte van de prijzen op de energiemarkt bespaart. Dat is nu net wat wij via de groepsaankoop doen. 

Via de groepsaankoop bieden wij je voordelige kWh-prijzen en vaste vergoedingen aan die 1 jaar ongewijzigd blijven! Stijgen de prijzen op de energiemarkt? Dan blijf jij nog steeds genieten van de voordelige groepsaankoopprijzen. Schrijf je hier vrijblijvend in zodat je kan zien hoeveel jij kan besparen ten opzichte van de energiemarkt.

Tot slot geven we je in dit blogbericht nog graag enkele tips mee op je verbruik onder controle te houden.

 

Ook door te investeren in energiezuinige oplossingen, zoals zonnepanelen, kan je je energieverbruik onder controle houden. Wens je meer informatie over de groepsaankoop zonnepanelen in jouw buurt, klik dan hier.

 

Lees ook deze berichten:

Energietransitie: wat is het en hoe kun je zelf iets doen?
23-07-2020 • Categorie: Algemeen

Energietransitie. Hoewel het groots klinkt, is het heel simpel: de stap zetten naar een leven zonder schadelijke effecten op het klimaat.

Premie voor het verwijderen van asbest in je dak
23-07-2020 • Categorie: Algemeen

De Vlaamse regering geeft een subsidie aan mensen die asbest in hun dak laten saneren en er zonnepanelen op plaatsen. Meer weten? Lees hier.