Energiemarkt in beweging

De energiemarkt wordt continu beïnvloed door verschillende factoren. Dit zorgt ervoor dat de prijzen dalen en stijgen. Welke factoren hebben een invloed op de prijzen en wat kan jij hieraan doen? We leggen het je graag hieronder uit.

 

Welke factoren hebben een invloed op de energiemarkt?

Wanneer de prijzen stijgen op de energiemarkt, stijgen de kWh-prijzen die bepaald worden door je leverancier. Je leverancier rekent dus meer aan voor de elektriciteit en gas die je verbruikt.

 

Heb je een variabel contract en de prijzen stijgen? Dan stijgt je kWh-prijs ook gedurende je energiecontract. Als je een vast contract hebt, wijzigen je kWh- prijzen niet gedurende je energiecontract. Welk type energiecontract voor jou interessant is, kan je hier terugvinden.

 

De prijzen op de energiemarkt zijn continu in beweging. Onderstaande factoren hebben allemaal een invloed op de energieprijzen.

  • Geopolitieke wijzigingen
  • Wijzigingen in de olieprijzen
  • CO2-prijzen
  • Innovaties voor hernieuwbare energie


Hiernaast zijn er nog veel meer factoren die een invloed uitoefenen, zoals bijvoorbeeld de coronacrisis. 

Ja, ook de coronacrisis had een invloed op energieprijzen. De eerste lockdown-maatregelen hebben er vorig jaar voor gezorgd dat de elektriciteit- en gasprijzen uitzonderlijk laag waren. De invloed hiervan bereikte zijn dieptepunt in augustus 2020.

Sinds 2021 is de economie beginnen heropleven, waardoor de vraag naar energie is gestegen. En toen brak de oorlog in Oekranië los, waardoor de energiemarkt nog meer onder druk kwam te staan. 

 

Wat kan jij doen?

Inschrijven voor onze groepsaankoop!

Je kan niets veranderen aan de beweging in de energiemarkt, maar je kan er wel voor zorgen dat je steeds bespaart ten opzichte van de prijzen op de energiemarkt. Dat is nu net wat wij via de groepsaankoop voor jou doen. 

Via de groepsaankoop bieden wij je voordelige kWh-prijzen en vaste vergoedingen gedurende 1 jaar! Stijgen de prijzen op de energiemarkt? Dan blijf jij nog steeds genieten van de voordelige groepsaankoopprijzen. Schrijf je hier vrijblijvend in zodat je kan zien hoeveel jij kan besparen ten opzichte van de energiemarkt.

Tot slot geven we je nog graag enkele tips mee op je verbruik onder controle te houden.

 

Ook door te investeren in energiezuinige oplossingen, zoals zonnepanelen, kan je je energieverbruik onder controle houden en je wapenen tegen de schommelingen op de energiemarkt. Wens je meer informatie over de groepsaankoop zonnepanelen in jouw buurt, klik dan hier.

 

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
23-07-2020 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
23-07-2020 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
23-07-2020 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.