Recordaantal deelnemers groepsaankoop energie

(Aandacht aan besteed in Focus-wtv)
Persbericht: Recordaantal van 48.000 deelnemers stapt over via groepsaankoop groene stroom en aardgas

Recordaantal deelnemers voor de groepsaankoop groene stroom en gas

10 April 2019 – De Provincie West-Vlaanderen koos dit jaar voor iChoosr om hun achtste groepsaankoop groene stroom en gas in goede banen te leiden. Deze groepsaankoop was een groot succes.

Maar liefst 46.141 gezinnen (69 %) en 1.841 bedrijven (60 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers: Vlaamse Energieleverancier voor gezinnen en ENGIE Electrabel voor bedrijven. Nog nooit stapten zoveel gezinnen over na een groepsaankoop van West-Vlaanderen. De gemiddelde besparing* voor de gezinnen die zijn overgestapt, bedraagt 291 euro. Bij de overgestapte bedrijven bedraagt de gemiddelde besparing* 321 euro.

Het verloop van de groepsaankoop

Inschrijven
Van dinsdag 27 november 2018 tot en met dinsdag 5 februari 2019 konden particulieren en bedrijven zich vrijblijvend en gratis registreren voor de groepsaankoop groene stroom en/of gas via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop of via een papieren formulier in een infoloket. 67.275 gezinnen en 3.044 bedrijven schreven zich vrijblijvend in.
Veiling

Op woensdag 6 februari vond de veiling plaats. Vlaamse Energieleverancier bood de laagste prijs aan voor gezinnen, een voordeel* van 33 % ten opzichte van het actueel marktaanbod. ENGIE Electrabel deed het beste bod voor bedrijven: een voordeel* van 24 % ten opzichte van het actueel marktaanbod.

Persoonlijk voorstel
Nadien kreeg elke ingeschrevene een persoonlijk voorstel en kon hij/zij zelf kiezen om de overstap naar het voordelige energiecontract wel of niet te maken.

Besparen & ontzorgen

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.
* De besparing of het voordeel is berekend ten opzichte van het actueel marktaanbod. Deze is samengesteld aan de hand van het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten van de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen: voor een nieuw contract met dezelfde voorwaarden als het contract van de groepsaankoop (1-jarig, vaste prijs, 100 % groene stroom, geen verplichte bijkomende voorwaarden en geen vaste vergoeding per gestart leveringsjaar).
Deel dit artikel:

Lees ook deze berichten:

Start groepsaankoop energie voor de inwoners van de provincie Antwerpen
15-04-2019 • Categorie: Algemeen

Om ervoor te zorgen dat je volgend jaar van een voordelig energiecontract kan genieten, organiseren we de groepsaankoop energie onder eigen naam: iChoosr, onafhankelijk expert in groepsaankopen.

Vijf misverstanden over overstappen van energieleverancier
15-04-2019 • Categorie: Energie

Wat de reden ook is, overstappen van energieleverancier is zo gedaan. Waarom zijn er dan zoveel consumenten die het nog nooit gedaan hebben?

Overstappen of veranderen van energieleverancier eenvoudig uitgelegd
15-04-2019 • Categorie: Energie

In deze blog leggen we je uit hoe overstappen naar een andere energieleverancier precies werkt en waarom het niet zo eng is als het soms lijkt.