Veranderen van energiecontract bij verhuis: hoe werkt dat?

Als je verhuist, moet je heel wat administratie in orde brengen. Ook het doorgeven van de meterstanden via een energieovername-document hoort daarbij. Meteen het ideale moment om bij je verhuis je huidige energiecontract te herbekijken.

Geen tijd of zin om zelf energiecontracten en energieprijzen te vergelijken? Dat begrijpen we. Je hebt andere prioriteiten, zeker als je verhuisplannen hebt! Met de groepsaankoop energie schrap je dit gemakkelijk van je to do-lijstje.

Wat te doen bij verhuis

Je kan meteen op je nieuwe adres een ander energiecontract laten starten of je (groepsaankoop)contract laten overzetten.

De datum van je verhuis bepaalt welk adres je best doorgeeft bij inschrijving op de groepsaankoop energie.

Inschrijven met nieuw of oud adres?

Voorbeeld – groepsaankoop energie inwoners provincie Antwerpen

Momenteel kan je inschrijven voor deze groepsaankoop energie. Op vrijdag 27 oktober 2023 ontvang je jouw persoonlijk voorstel gebaseerd op je ingevulde energieverbruik. Aanvaard je dit voorstel, dan kies je zelf de startdatum van je groepsaankoopcontract. Dat kan voor deze groepsaankoop vanaf 1 januari 2024.

 

1/ Scenario 1: je verhuist vóór 1 januari 2024

Verhuis je voor 1 januari 2024 en ken je de gegevens (EAN-codes & type elektriciteitsmeter) van je nieuwe adres? Schrijf je dan in met de gegevens van je nieuwe adres. Op je oude adres zal je immers geen energie meer nodig hebben.

Je meldt je verhuis via het energieovernamedocument aan je huidige energieleverancier. Je leverancier zorgt er voor dat je huidige contract wordt overgenomen op je nieuwe adres.

Zodra dit gebeurd is, kan je het groepsaankoopcontract op je nieuwe adres laten starten vanaf 1 januari 2024 of op de door jou gewenste startdatum.

 

2/ Scenario 2: je verhuist na 1 januari 2024

Verhuis je pas na 1 januari 2024? Dan schrijf je in met de gegevens van je huidige adres.

Je groepsaankoopcontract start dan op je huidige adres.

Op het moment dat je verhuist, geef je je nieuwe adres en EAN-codes door aan de energieleverancier. Die zorgt ervoor dat jouw groepsaankoopcontract overgezet wordt naar je nieuwe adres.

 

3/ Scenario 3: je weet nog niet wanneer je verhuist

In dit scenario is het aangewezen je in te schrijven met de gegevens van je huidige adres.

Op het moment dat je verhuist, geef je je nieuwe adres en EAN-codes door aan de energieleverancier. Die zorgt ervoor dat jouw groepsaankoopcontract overgezet wordt naar je nieuwe adres.

 

Op de website van de VREG vind je meer veelgestelde vragen over je energiecontract na een verhuis. Veel inpakplezier!

 

Geschreven door Carolien in het kader van de groepsaankoop energie

 

 

Veranderen van energieleverancier bij verhuis?

Door in te schrijven op de groepsaankoop energie heb je de zekerheid dat je een voordelig energiecontract kan afsluiten. Je krijgt vrijblijvend een persoonlijk voorstel voor jouw energieverbruik. En vervolgens beslist jij of je op het aanbod ingaat of niet. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook deze berichten:

Zonnepanelen huren of kopen? Deel II
29-09-2023 • Categorie: Nieuws

Zonnepanelen huren of kopen? Wij deden het uitzoekwerk voor jou! Lees hier het tweede overzicht van de verschillende financiële regelingen.

Zonnepanelen huren of kopen? Deel I
29-09-2023 • Categorie: Nieuws

Zonnepanelen huren of kopen? Wij deden het uitzoekwerk voor jou! Lees hier het eerste overzicht van de verschillende financiële regelingen.

Meest gestelde vragen over groepsaankoop energie
29-09-2023 • Categorie: Energie

Meedoen aan een groepsaankoop is in dat geval een slimme manier om te besparen op je energiekosten. We begrijpen dat ondersteuning hierbij handig is zodat jij de juiste keuze maakt. Daarom sommen wij hier de meest gestelde vragen op over de groepsaankoop energie van voorbije deelnemers.