Zijn de leveranciers van groepsaankopen betrouwbaar? 

Ben je op zoek naar een betrouwbare energieleverancier of een ervaren zonnepaneleninstallateur? Dan ben je bij de groepsaankopen van iChoosr aan het juiste adres. 

Maar hoe weet je of de installateurs of leveranciers via deze groepsaankopen betrouwbaar zijn? Wat doet iChoosr om de klantopvolging en kwaliteit te handhaven?

Wil je weten welke afspraken we maken? Lees dan snel verder!

 

De kracht van de groep bij groepsaankopen

Voor iedere groepsaankoop verzamelt iChoosr zo veel mogelijk deelnemers. Dankzij de kracht van de groep kunnen we hoge kwaliteitseisen stellen én scherpe prijzen bedingen. Een win-win situatie dus.

Via de groepsaankoop stellen we alles in het werk om jou een kwaliteitsvol aanbod te bieden bij een betrouwbare leverancier of installateur. Wij zorgen namelijk niet alleen voor een voordelig energiecontract of een scherpe prijs voor zonnepanelen. Ook voor de energieleveranciers en installateurs zijn we streng.

Daarom maken we op voorhand duidelijke, schriftelijke afspraken. Zo staan wij garant voor de geleverde kwaliteit en service. Want goede afspraken maken goede vrienden!

Lees ook: De ene groepsaankoop is de andere niet.

 

Hoe selecteren wij betrouwbare leveranciers en installateurs?

Wie mag er (niet) meedoen aan onze groepsaankopen?

 • Voor elke veiling van de groepsaankoop energie kwalificeert iChoosr de energieleveranciers. iChoosr bekijkt of de energieleveranciers financieel gezond zijn en of ze een groepsaankoop in goede banen kunnen leiden. We kijken onder andere naar de rentabiliteit, de klantenservice en professionele ervaring.
 • Voor de groepsaankoop zonnepanelen of thuisbatterij geldt hetzelfde. Niet zomaar elke installateur van zonnepanelen of thuisbatterijen mag deelnemen aan onze veiling. iChoosr stelt hoge kwaliteitseisen aan elke installateur die deelneemt. Zo mogen enkel gecertificeerde installateurs meedoen aan onze veiling. Dat zijn installateurs die beschikken over een certificaat van bekwaamheid om de opbrengst, veiligheid én levensduur van geplaatste installaties te verhogen.

 

Om tot het voordeligste bod voor onze deelnemers te komen, bieden deze gekwalificeerde energieleveranciers en installateurs hun beste prijs voor een aanbod dat voldoet aan onze vooropgestelde kwaliteitsstandaarden. Belangrijk om te weten is dat vooraleer een product is toegestaan in onze veiling, de producent getoetst is. Ook stellen we duidelijke eisen aan de contractvoorwaarden en opvolging om jou maximaal te beschermen.

Degene die de scherpste prijs biedt, is de winnaar van de veiling. Vooraleer het aanbod jouw kant op komt, dubbelchecken we of de kwaliteit van de aangeboden producten en service voldoet aan de vooropstelde voorwaarden. 

 

Contractuele overeenkomsten zorgen ervoor dat de groepsaankopen betrouwbaar zijn

Om ervoor te zorgen dat de installateurs en leveranciers van onze groepsaankopen betrouwbaar zijn, maken we duidelijke afspraken waaraan elke partij zich contractueel moet houden. Deze afspraken vatten we samen in een leverancier- of installateursovereenkomst met strikte kwaliteitseisen. Alle deelnemende leveranciers of installateurs moeten deze overeenkomst ondertekenen.

Als organisator bieden wij je zo de garantie dat onze groepsaankopen betrouwbaar zijn: we verzekeren de kwaliteit van de aangeboden producten én controleren de service van de leveranciers en installateurs die meedoen. 

 

Wat zijn de afspraken met de energieleveranciers?

Bij de groepsaankoop energie hebben we enkele fundamentele voorwaarden voor energieleveranciers: 

 • Enkel energieleveranciers die een leveranciersvergunning toegekend hebben van de VREG (Vlaamse Regulator van de Energie- en Gasmarkt) mogen deelnemen. Zo’n vergunning krijg je als energieleverancier niet zomaar! Een strenge screening gaat hieraan vooraf. De VREG doet jaarlijks een controle om na te gaan of alle energieleveranciers nog aan die voorwaarden voldoen. 
 • Een energieleverancier moet verplicht 100% groene stroom leveren. iChoosr baseert zich op het 100% groen-label van de VREG. Voor elke kWh die jij in huis verbruikt, garandeert de winnende leverancier dat er evenveel stroom wordt geproduceerd vanuit hernieuwbare energiebronnen. Jouw energie via het groepsaankoopcontract wordt dus volledig gegenereerd door milieuvriendelijke en duurzame bronnen. Goed bezig!
 • Het voorschotbedrag bij de groepsaankoop kan niet eenzijdig door de leverancier verhoogd worden (met uitzondering van de aanpassing na de jaarlijkse afrekening).
 • Het groepsaankoopcontract is altijd kosteloos opzegbaar, ook zonder opgave van reden.
 • Het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.
 • Je kan rekenen op onze begeleiding zowel voor, tijdens én na de overstap.

 

Lees ook: Deze garanties biedt de groepsaankoop energie.

 

Wat zijn de afspraken met de installateurs voor zonnepanelen en thuisbatterijen?

Net zoals bij de groepsaankoop energie, maken we ook duidelijke afspraken met de installateurs van zonnepanelen en thuisbatterijen om ervoor te zorgen dat de uitvoering van de groepsaankopen betrouwbaar is.  

 • We eisen dat elke installateur al voldoende ervaring heeft bij het installeren van zonnepanelen of thuisbatterijen. Zo weten we zeker dat deze installateurs weten waarmee ze bezig zijn. 
 • Installateurs moeten een uitgebreid netwerk van installatieteams hebben om deel te mogen nemen aan de groepsaankoop.
 • Ook bij de installateurs is financiële stabiliteit een vereiste. We maken een uitvoerige bedrijfsanalyse om te bepalen of de installateurs financieel gezond zijn.
 • Naast een scherpe prijs is ook de kwaliteit van de aangeboden producten erg belangrijk. Enkel Tier 1 zonnepanelen en lithium-ion batterijen met langdurige garanties worden toegelaten. Wil je meer weten over de aangeboden garanties? Dan kan je deze blog lezen inzake de groepsaankoop zonnepanelen en kan je terecht op deze informatiepagina voor de groepsaankoop thuisbatterij.
 • Last but definitely not least! Ook de klantenservice en dienst na verkoop is een cruciaal onderdeel van de overeenkomst met de groepsaankoop. Enkel installateurs die onze deelnemers tijdens en na het proces een aanspreekpunt en goede service kunnen bieden, mogen deelnemen.

 

We begeleiden de installateurs door frequente controles via rapportage of steekproeven en nemen ook jullie feedback uit klanttevredenheidsonderzoeken ter harte. 

 

Wat als er iets misloopt?

We begrijpen heel goed dat jij je energiecontract of zonnepaneleninstallateur zorgvuldig wil uitkiezen. Je wilt zeker zijn dat je er niet alleen voor staat als er iets misloopt. Indien de leverancier of installateur zich niet aan de afspraken houdt, treedt de groepsaankoop op als tussenpartij. Samen met jou zoeken we naar gerichte oplossingen. 

Via de groepsaankoop staan wij verder rechtstreeks in contact met de winnende energieleverancier en installateur. Zo garanderen we een open en efficiënte communicatie tussen alle partijen en dat gedurende het volledige groepsaankoopproces. Je staat er niet alleen voor.

Voor vragen over de groepsaankoop kan je steeds terecht bij onze klantendienst. Wij informeren je helder en objectief zodat je met vertrouwen een weloverwogen keuze maakt. Wij zijn er dus om jou te begeleiden en zijn beschikbaar zowel voor, tijdens als na je overstap naar een andere energieleverancier of na de installatie van je zonnepanelen of thuisbatterij.

 

iChoosr-reviews op Trustpilot

Door onze jarenlange ervaring hebben we expertise opgebouwd rond het organiseren van groepsaankopen. Hierdoor konden we al heel wat mensen in alle vijf de Vlaamse Provincies helpen. Via onze groepsaankopen hebben ondertussen al meer dan 40 000 mensen zonnepanelen geplaatst en werden er bijna 8 000 thuisbatterijen geïnstalleerd. Verder hielpen we ook al 1,5 miljoen mensen met de overstap naar een nieuw energiecontract.

Benieuwd naar hun ervaringen? Check de externe reviews op het onafhankelijke platform Trustpilot.

 

Wie vertrouwt er op iChoosr voor de organsatie van groepsaankopen?

iChoosr organiseert groepsaankopen uit eigen naam maar doet dat ook samen met enkele vertrouwde partners zoals de Provincie Oost- en West-Vlaanderen, samensterker, Energiehuis Oostende, KBC en Roularta.

Als onafhankelijke partij houden we rekening met de belangen van iedereen. Door de kracht van de groep en de vóóraf gemaakte afspraken op vlak van kwaliteit, garanties en service, kan je er van op aan dat de installateurs en de energieleveranciers van onze groepsaankopen betrouwbaar zijn.

 

Heb je nog vragen?

Neem een kijkje op onze website voor de groepsaankopen voor zonnepanelen, thuisbatterijen en groene energiecontracten. Vind snel het antwoord bij de veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantendienst. Je kan ook eenvoudig het contactformulier invullen voor de groepsaankoop waarover je een vraag hebt. 

 

Geschreven door Ann-Sophie in het kader van de groepsaankopen van iChoosr

 

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
26-10-2023 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
26-10-2023 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
26-10-2023 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.