Hoe komt de prijs bij de groepsaankoop energie tot stand?

Bij elke groepsaankoop energie van iChoosr hoort een onafhankelijke veiling. Deze veiling bepaalt de prijs van het energiecontract en dus het aanbod via de groepsaankoop. Alles verloopt anoniem en in het belang van de deelnemers: de winnaar voldoet aan de vooropgestelde kwaliteitsvoorwaarden en biedt het beste bod voor de groep.

Benieuwd hoe zo’n veiling verloopt? Lees dan verder!

 

Anonieme en onafhankelijke veiling

De veiling is anoniem. De energieleveranciers die concurreren om jou een voordelig voorstel te doen, krijgen bij de veiling enkel gemiddelde verbruiksgegevens. Zo is jouw privacy gewaarborgd: enkel nadat je het persoonlijk voorstel aanvaardt, geven we jouw gegevens door aan de winnende leverancier.

We werken met een onafhankelijke veiling. Zo kan jij rekenen op een 100% betrouwbaar aanbod.

De deelnemende energieleveranciers verbinden zich contractueel aan onze kwaliteitsstandaarden via een leveranciersovereenkomst. We maken vooraf ook afspraken rond onder andere opvolging, ICT-ondersteuning, privacy en klantenservice.

Lees ook: De ene groepsaankoop is de andere niet.

 

Hoe komt de prijs tot stand?

Net zoals bij een veiling van een schilderij, wordt er een interessant startbod ingezet voor het geveilde energiecontract van de groepsaankoop energie.

Vervolgens bezorgen de deelnemende leveranciers ons hun beste biedingen. Hoe groter de groep deelnemers, hoe meer potentiële klanten en hoe interessanter het is een scherp bod uit te brengen.

Deelnemende leveranciers worden uiteraard niet geïnformeerd over elkaars biedingen. Ook zo waarborgen we de kwaliteit en onafhankelijkheid.

Welk energiecontract wordt geveild?

Er wordt een 1-jarig energiecontract geveild met vaste levertarieven voor elektriciteit en gas zonder extra kosten. De specificaties staan in de leveranciersovereenkomst.

Lees ook: Deze 14 garanties biedt de groepsaankoop energie.

 

Welk bod wint de veiling?

iChoosr beoordeelt de biedingen op basis van de opgegeven verbruiksgegevens van alle deelnemers. Welk prijsvoorstel het meest voordelig is, hangt immers af van je energieverbruik.

Op basis van het veilresultaat krijgt iedere deelnemer een persoonlijk voorstel dat specifiek voor zijn of haar energieverbruik de grootste besparing oplevert. Het vergelijkingswerk doen wij voor jou achter de schermen.

Wanneer het aantal deelnemers voldoende groot is, kan het zijn dat er twee energieleveranciers als winnaar uit de bus komen. In functie van je energieverbruik, stellen we je het meest voordelige aanbod voor.

 

Goed om te weten

Vóór we het aanbod naar jou doorsturen, controleert iChoosr nogmaals de energieleverancier én de voorwaarden van het energiecontract. We doen ook een screening op vlak van klantvriendelijkheid, capaciteit en ervaring. Soms is de winnaar een gevestigde naam zoals ENGIE Electrabel, maar ook kleinere  of nieuwe spelers kunnen de veiling winnen. Je beslist zelf of je het voorstel aanvaardt.

Lees ook: Overstappen naar een kleine of onbekende leverancier. Een goed idee?

 

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen energie

 

Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Inschrijven voor de groepsaankoop energie is gratis en vrijblijvend. Neem hier een kijkje voor meer informatie.

Deel dit artikel:

Lees ook deze berichten:

Recordaanbod groene stroom en gas via Provincie West-Vlaanderen
10-09-2019 • Categorie: Persberichten

13.02.2020 - 62.000 inschrijvers van negende groepsaankoop groene stroom en gas Provincie West-Vlaanderen genieten van recordaanbod.

Wat koop je via onze groepsaankoop zonnepanelen?
10-09-2019 • Categorie: Nieuws

Als je kiest voor de groepsaankoop zonnepanelen, bezorgt iChoosr je een persoonlijk voorstel. Je wint tijd en bespaart geld. Maar wat zit er allemaal in dat pakket?

Hoe komen wij aan zo’n aantrekkelijke prijs voor zonnepanelen?
10-09-2019 • Categorie: Nieuws

Dankzij de groepsaankoop van iChoosr koop je kwalitatieve zonnepanelen aan een voordelige prijs. Maar hoe komen we tot het aanbod die jij terugvindt in je persoonlijk voorstel?