Hoe komt de prijs bij de groepsaankoop energie tot stand?

Bij elke groepsaankoop energie van iChoosr hoort een onafhankelijke veiling. Deze veiling bepaalt de prijs van het energiecontract en dus het aanbod via de groepsaankoop. Alles verloopt anoniem en in het belang van de deelnemers: de winnaar voldoet aan de vooropgestelde kwaliteitsvoorwaarden en biedt het beste bod voor de groep.

Benieuwd hoe zo’n veiling verloopt? Lees dan verder!

 

Anonieme en onafhankelijke veiling

De veiling is anoniem. De energieleveranciers die concurreren om jou een voordelig voorstel te doen, krijgen bij de veiling enkel geanonimiseerde verbruiksgegevens. Zo is jouw privacy gewaarborgd: enkel nadat je het persoonlijk voorstel aanvaardt, geven we jouw gegevens door aan de winnende leverancier.

We werken met een onafhankelijke veiling. Zo kan jij rekenen op een 100% betrouwbaar aanbod.

De deelnemende energieleveranciers verbinden zich op voorhand contractueel aan onze kwaliteitsstandaarden via een leveranciersovereenkomst. We maken vooraf ook afspraken rond onder andere opvolging, ICT-ondersteuning, privacy en klantenservice.

 

Hoe komt de prijs tot stand?

Op de veiling brengen energieleveranciers hun beste bod uit voor een 1-jarig contract voor 100% Belgische groene stroom en/of gas. Uit alle biedingen selecteren we het meest voordelige aanbod.

Hoe groter de groep deelnemers, hoe meer potentiële klanten en hoe interessanter het is een scherp bod uit te brengen.

Deelnemende leveranciers worden uiteraard niet geïnformeerd over elkaars biedingen. Ook zo waarborgen we de kwaliteit en onafhankelijkheid.

Welk energiecontract wordt geveild?

Er wordt een 1-jarig energiecontract geveild met levertarieven voor elektriciteit en gas zonder extra kosten. De specificaties staan in de leveranciersovereenkomst.

Lees ook: Deze garanties biedt de groepsaankoop energie.

 

Welk bod wint de veiling?

iChoosr beoordeelt de biedingen op basis van de opgegeven verbruiksgegevens van alle deelnemers. Welk prijsvoorstel het meest voordelig is, hangt immers af van je energieverbruik.

Op basis van het veilresultaat krijgt iedere deelnemer een persoonlijk voorstel dat voor het energieverbruik van de meeste deelnemers de grootste besparing oplevert. Het vergelijkingswerk doen wij voor jou achter de schermen.

Wanneer het aantal deelnemers voldoende groot is, kan het zijn dat er twee energieleveranciers als winnaar uit de bus komen. In functie van je energieverbruik, stellen we je het meest voordelige aanbod voor.

 

Goed om te weten

Vóór we het aanbod naar jou doorsturen, controleert iChoosr nogmaals de energieleverancier én de voorwaarden van het energiecontract. We doen ook een screening op vlak van klantvriendelijkheid, capaciteit en ervaring. Soms is de winnaar een gevestigde naam zoals ENGIE, maar ook kleinere  of nieuwe spelers kunnen de veiling winnen. Je beslist zelf of je het voorstel aanvaardt.

Lees ook: Overstappen naar een kleine of onbekende leverancier. Een goed idee?

 

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen energie

 

Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Inschrijven voor de groepsaankoop energie is gratis en vrijblijvend. Neem hier een kijkje voor meer informatie.

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
10-09-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
10-09-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
10-09-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.