Recordaantal overstappen voor groepsaankoop van Provincie West-Vlaanderen

Persbericht over het record overstappers bij de 9e groepsaankoop groene stroom en gas verschenen op de website van Provincie West-Vlaanderen

Recordaantal van ruim 60.000 overstappers gaan in op aanbod groepsaankoop groene stroom en aardgas Provincie West-Vlaanderen

– De negende editie van de groepsaankoop groene stroom en gas levert met 60.495 overstappers opnieuw recordcijfers op.
  • Maar liefst 57.855 gezinnen en 2.640 bedrijven gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier, ENGIE.
  • Nog nooit stapten zoveel gezinnen en bedrijven over. 80 procent van de ruim 75.000 inschrijvers tekent in op hun persoonlijk voorstel. Ook dat is een record.
  • Vorig jaar stapte 68 procent over na inschrijving, goed voor de 48.000 gezinnen en bedrijven wat toen ook al een record was. Nu zijn dat er bijna nog eens 12.500 meer.

 

Het verloop van de groepsaankoop

Van maandag 2 december 2019 tot en met dinsdag 11 februari 2020 konden particulieren en bedrijven zich vrijblijvend en gratis registreren voor de groepsaankoop groene stroom en/of gas via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop of via een papieren formulier in een infoloket. 71.837 gezinnen en 3.381 bedrijven schreven zich vrijblijvend in.

Op woensdag 12 februari vond de veiling plaats. Engie bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 55 % onder het actueel marktaanbod (*). Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had Engie het beste bod klaar: 43 % onder het actueel marktaanbod. Ook voor professionele contracten bood Engie de laagste prijs aan: 43 % onder het actueel marktaanbod voor een contract voor elektriciteit en gas en 34 % voor enkel elektriciteit.

Lees ook: Recordaanbod groene stroom en gas via Provincie West-Vlaanderen

Nadien kreeg elke ingeschrevene een persoonlijk voorstel en kon hij/zij zelf kiezen om de overstap naar het voordelige energiecontract wel of niet te maken. Voor wie nog niet ingeschreven was, was achteraf inschrijven ook dit jaar mogelijk, tot en met maandag 30 maart. Het totale aantal inschrijvingen kwam zo op 71.837 gezinnen en 3.381 bedrijven. Ook dat waren nieuwe recordcijfers.

 

Groepsaankoop in West-Vlaanderen

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@ichoosr.com.

Door Provincie West-Vlaanderen, i.s.m. iChoosr

 

 

* De besparing of het voordeel is berekend ten opzichte van het actueel marktaanbod. Deze is samengesteld aan de hand van het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten van de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen: voor een nieuw contract met dezelfde voorwaarden als het contract van de groepsaankoop (1-jarig, vaste prijs, 100 % groene stroom, geen verplichte bijkomende voorwaarden en geen vaste vergoeding per gestart leveringsjaar).

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
09-04-2020 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
09-04-2020 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
09-04-2020 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.