Meer en meer steden lopen warm voor zonne-energie

(Gepubliceerd op de blog van Inga Verhaert. Verschenen in o.a. Het Nieuwsblad.)

21 juni 2018 – De provincie Antwerpen liet recent het 10.000ste zonnepanelensysteem installeren dat aangekocht werd via de groepsaankoop. Dhr. Dirk Verlinden uit Wilrijk wekt vanaf nu zijn eigen stroom op. Meer en meer stedelingen stappen over op zonne-energie.

Provincie Antwerpen viert feest in Wilrijk

De 10.000ste zonnepanelen-installatie via de groepsaankoop van de provincie Antwerpen werd geplaatst in Wilrijk. De provincie zorgde voor een feestelijke inhuldiging. Bekijk de video:

Meer en meer zonnepanelen in de steden

In tegenstelling tot wat vaak gedacht en gezegd wordt, lopen de steden nu voorop als het aankomt op deze groepsaankoop. Vooral in de steden doet de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen het goed. Mortsel is koploper. Daar werd 29% van de geïnstalleerde zonnepanelen via de groepsaankoop gerealiseerd. Op de tweede plaats staat Stad Antwerpen met 28%. In de hele provincie loopt dat percentage zelfs op tot 50%.

In het verleden werd vaak aangegeven dat installaties in de steden of stedelijk gebied complexer zijn en dat de steden daarom minder goed scoren op vlak van zonnepanelen. De groepsaankoop van provincie Antwerpen doorbreekt deze lans. We bieden we duidelijk een meerwaarde door heldere communicatie, volledige ontzorging en een scherpe prijs.

Prijs zonnepanelen zwaar overschat

Onafhankelijk onderzoek van iVOX toont aan dat de Vlaming een aankoop van  een installatie van 15 zonnepanelen gemiddeld schat op €8.600. De gemiddelde marktprijs vandaag is ongeveer €5.600.  De prijs via de groepsaankoop voor een zonnepanelensysteem van 15 panelen ligt rond 4.350 euro. Dit is ruim 20% onder de marktprijs en ongeveer de helft van wat de Vlaming denkt dat een dergelijk systeem zou kosten.

Door iChoosr, onafhankelijk organisator van groepsaankopen

 

Vijfde groepsaankoop zonnepanelen provincie Antwerpen afgerond

Bovenstaande groepsaankoop is afgesloten. Ondertussen organiseert iChoosr de groepsaankoop zonnepanelen in Antwerpen en andere provincies onder eigen naam.

Heb je interesse in zonnepanelen tegen een scherpe prijs? Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. Op basis van je gegevens krijg je een persoonlijk all-in voorstel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Lees ook deze berichten:

Ik heb nog een analoge meter, is een thuisbatterij slim?
21-06-2018 • Categorie: Algemeen

Zolang je nog een analoge meter hebt, draait je meter voor-en achteruit. Je gebruikt het net dus als een batterij. Wil dit dan zeggen dat de groepsaankoop thuisbatterij niets voor jou is? Nee, dat zeker niet :-). We leggen je graag uit waarom  deze groepsaankoop ook voor jou interessant is!