De vijf meest gehoorde excuses om niét te veranderen van energieleverancier

Vaak durven mensen niet overstappen of veranderen van energieleverancier. Ze halen de ene reden na de andere boven. We zetten de 5 meeste gehoorde excuses op een rij:

 

1/ “Ik zit goed waar ik zit”

We begrijpen dat je dat gevoel hebt. Maar wist je dat je nu niet meer dezelfde tarieven betaalt dan toen je je contract afsloot? Dat komt omdat energiecontracten op het einde van de looptijd stilzwijgend worden verlengd. Zo kom je haast onopgemerkt op hogere tarieven terecht.

Lees ook: Help! Ik weet niet meer welk energietarief ik heb!

Bovendien bestaan er wel tientallen verschillende soorten energiecontracten. Een energieleverancier biedt vaak verschillende formules aan.

Ook al denk je dus goed te zitten, de kans is zeer groot dat er een meer voordelig contract voor jou bestaat.  Misschien zelfs bij je huidige energieleverancier.  Vergeet niet: overstappen naar een ander type energiecontract kan ook bij dezelfde energieleverancier!

 

2/ “Ik heb hier geen zin in”

Er zijn inderdaad leukere dingen in de wereld om meer tijd aan te besteden.

Weinig mensen kicken nu eenmaal op het vergelijken van kleine lettertjes en cijfers. En die paar mensen die dat wel leuk vinden, werken bij ons 😉

Door de krachten te bundelen, onderhandelen wij voor onze deelnemers een gunstige prijs tegen uitstekende voorwaarden. In groep aankopen is immers voordelig voor consumenten, maar ook voor energieleveranciers en voor partijen die zich inzetten voor particulieren en duurzaamheid. Jij als deelnemer blijft zelf de touwtjes in handen houden: jij beslist of je het voorstel interessant vindt.

Een win-win situatie dus.

 

3/ “Ik zit toch vast aan mijn energiecontract”

Nee, dat is niet zo. Sterker nog, je kan op elk moment kosteloos veranderen van energieleverancier.

Je energieleverancier rekent je een vaste vergoeding (of abonnementskost) aan. Je vindt dit bedrag terug op je jaarlijkse afrekening. Stap je op, dan betaal je enkel voor de periode dat je klant bent geweest. Verbrekingsvergoedingen zijn wettelijk verboden. Hou er rekening mee dat je via sommige energiecontracten de vaste vergoeding integraal betaalt voor de eerste 6 maanden. Gelukkig is dat via onze groepsaankoop niet het geval. Je betaalt de vaste vergoeding steeds pro rata.

Lees ook: Hoe krijg je je energiefactuur écht omlaag? Praktische tips.

 

4/ “Ik weet niet waar ik moet beginnen”

Er bestaan heel wat manieren op het internet om energieprijzen te vergelijken. Je leest een artikel ergens online. En meer dan waarschijnlijk heb je een Facebook-account. Dus je kán en dúrft surfen!

Wist je dat dat deelnemers aan de groepsaankoop energie gemiddeld € 200 euro besparen? De moeite om even door te klikken, toch?

 

5/ “Ik heb geprobeerd een voordelig energiecontract te zoeken, maar er komt teveel op me af en ik ken hier niks van”

Je bent niet alleen. Maar liefst 3 op 4 Vlamingen hebben moeite met de keuze van een energieleverancier. Welk tarieftype kies je best? Op welke voorwaarden moet je letten? Zijn eenmalige kortingen écht een goeie deal?

Als je door het bos de bomen niet meer ziet, dan is de groepsaankoop energie iets voor jou. Het aanbod is eerlijk en transparant:  je krijgt een 1-jarig energiecontract voor 100% groene stroom en/gas. Bovendien ben je je als consument beschermd tegen verborgen kosten. En heb je de keuzevrijheid omtrent betaalwijze en facturatie.

Lees ook: Deze garanties biedt de groepsaankoop energie.

 

Zelf eens uitproberen?

Dat kan. Inschrijven voor onze groepsaankoop energie is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt een duidelijk persoonlijk voorstel met scherpe prijzen op maat van je energieverbruik. Jij beslist of je het voorstel aanvaardt.

 

Lees ook deze berichten:

8 veelgebruikte isolatietermen eenvoudig uitgelegd
16-09-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Isoleren is een hot topic maar de technische isolatietermen kunnen als een doolhof aanvoelen. Welke zijn de isolatienormen, en hoe haal je die? Lees er alles over in onze mini-gids.

Spouwmuurisolatie: komt jouw woning in aanmerking?
16-09-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Wat is spouwmuurisolatie precies? En hoe weet je of je woning een spouwmuur heeft?  

Isoleren van kelders en kruipruimtes: een slimme zet
16-09-2019 • Categorie: Duurzaamheid

Kelderisolatie heeft dan een grote impact om je wooncomfort en je energierekening. Ook bij vloerververwarming is kelderisolatie slim. In deze blog lees je er meer over.